Premierul Calin Popescu - Tariceanu a cerut Ministerului Mediului si structurilor de specialitate sa elaboreze, pana astazi, o serie de simulari de interventie pe baza prognozelor hidro si meteo si a situatiei din teren a lucrarilor de aparare impotr
Premierul Calin Popescu - Tariceanu a cerut Ministerului Mediului si structurilor de specialitate sa elaboreze, pana astazi, o serie de simulari de interventie pe baza prognozelor hidro si meteo si a situatiei din teren a lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor, se arata intr-un comunicat al Guvernului. In functie de rezultatele obtinute, vor fi stabilite masurile ce se impun pentru prevenirea inundatiilor, limitarea si eliminarea efectelor acestora. Potrivit prognozelor, se asteapta debite record pe Dunare, in perioada 9-11 aprilie, primele estimari indicand posibile pagube in aproximativ 100 de localitati. De altfel, in tarile de pe cursul superior al Dunarii s-au produs deja inundatii importante. Primul-ministru a solicitat ca, in caz de nevoie, sa fie mobilizate resurse umane, atat de la Ministerul Administratiei si Internelor, cat si de la Armata, pentru a preveni efectele negative ale cresterilor debitelor. Masurile necesare de aparare impotriva inundatiilor vor fi stabilite in sedinta Comitetului national pentru Situatii de Urgenta de astazi. Premierul a declarat, ieri, ca situatia pe Dunare este sub control, iar debitele atinse si prognozate pentru zilele urmatoare nu prezinta risc de inundatii, exceptie facand unele zone joase care se inunda in mod uzual in aceasta perioada a anului. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.