Presedintele CS Vointa Bucuresti, Marian Strugaru, cere anularea unei Hotarari de Guvern emise in luna trecuta, prin care, pe terenul bazei sportive, aflat in administrarea Agentiei Nationale pentru Sport si dat in folosinta pentru 60 de ani fundatie
Presedintele CS Vointa Bucuresti, Marian Strugaru, cere anularea unei Hotarari de Guvern emise in luna trecuta, prin care, pe terenul bazei sportive, aflat in administrarea Agentiei Nationale pentru Sport si dat in folosinta pentru 60 de ani fundatiei "Academia Ilie Nastase", se va realiza proiectul "Arenele Ilie Nastase". "Proiectul demarat in 1998, de construire a Academiei Ilie Nastase, a murit, cu noua HG data in luna martie de Cabinetul Tariceanu, pentru ca ea stipuleaza ca se va construi complexul Arenele Ilie Nastase. Este vorba de un complex de agrement sportiv si comercial, care va duce la dezafectarea bazei noastre sportive", a declarat Strugaru, in cadrul unei conferinte de presa. In 1998, CS Vointa a semnat un contract de asociere in participatie cu SC Nastimex Rom SRL, o firma a fostului tenisman Ilie Nastase, al carui obiect il constituia "asocierea in vederea infiintarii unui club de tenis, pentru realizarea caruia se va demara construirea complexului sportiv Academia de tenis Ilie Nastase - Vointa Bucuresti, conform proiectului lui Nastimex". In contractul semnat in 1998, se mentioneaza ca CS Vointa va participa la asociere cu terenul din incinta clubului, cu o suprafata de 63.568 mp. De asemenea, prin acest contract, Vointa primea 18% din beneficiile viitoarei academii, iar SC Nastimex 82%. In octombrie 1999, s-a emis o alta HG, apreciata de presedintele CS Vointa drept "o nationalizare", prin care terenul trece in administrarea Ministerului Tineretului si Sportului. Ulterior, prin HG 946 din 15 noiembrie 1999, terenul clubului bucurestean a fost dat in folosinta Fundatiei Ilie Nastase, "care la acea data nici macar nu exista din punct de vedere juridic", dupa cum sustine Strugaru. Acesta mai spune ca Ilie Nastase a facut presiuni pentru ca gruparea bucuresteana sa fie evacuata in forta. "Am avut controale de la politie si garda financiara, s-a facut tot posibilul sa fim evacuati. Din 2004 suntem in proces de evacuare cu ANS. Acum suntem in stadiul de apel. ANS a castigat terenul, cu exceptia celui de sub constructii. Daca pierdem apelul, vom ramane cu numai aproximativ 2000 metri patrati", a precizat Strugaru. Oficialul CS Vointa a mai afirmat ca doreste aplicarea proiectului initial, de infiintare a Academiei Ilie Nastase. "Noi ne luptam ca proiectul initial sa se realizeze sau, daca nu, in cel mai rau caz, daca baza sportiva va fi dezafectata, sa primim o alta locatie", a concluzionat Strungaru.
Tot ieri, printr-un comunicat de presa, "Fundatia pentru Tenis Academia Ilie Nastase" precizeaza ca va demara, in acest an, proiectul de constructie pentru Arenele Ilie Nastase, cel mai mare complex sportiv din Romania, o investitie de circa 55 milioane euro. Potrivit comunicatului, "Fundatia pentru Tenis Academia Ilie Nastase a identificat si sursele de finantare a proiectului, care se va realiza exclusiv din fonduri private, de catre fondurile de investitii Warburg Pincus IX LLC din SUA si GED Eastern Fund II din Spania". "Am infiintat fundatia pentru a sprijini sportul romanesc, tinerii fara posibilitati materiale care isi doresc o cariera in sport, precum si sportivii romani in pregatirea lor pentru o cariera internationala de succes", a declarat Ilie Nastase, care se bucura de sprijinul ANS, for ce considera necesar demersul fostului mare tenisman.
(va urma)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.