Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut, in luna martie, cu 457,2 milioane euro, depasind 18,1 miliarde euro, se arata intr-un comunicat al bancii. Banca centrala a consemnat in luna precedenta intrari de peste un miliard
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut, in luna martie, cu 457,2 milioane euro, depasind 18,1 miliarde euro, se arata intr-un comunicat al bancii. Banca centrala a consemnat in luna precedenta intrari de peste un miliard de euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si alte surse. In aceeasi perioada, au iesit de la rezerva BNR aproximativ 566 milioane euro, in principal ca plati in contul ratelor si dobanzilor scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare si cheltuieli. Rezerva de aur s-a mentinut la 104,8 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,62 miliarde euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale BNR sa se situeze la peste 19,76 miliarde euro.Pana la finele anului 2006, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 1,07 miliarde euro. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.