Marele maestru Mihail Marin, comentator oficial al meciului dintre Dieter Nisipeanu (campion european) si bulgarul Veselin Topalov (campion mondial), afirma ca prezenta campionului mondial en-titre la Bucuresti reprezinta o premiera remarcabila. "Pre
Marele maestru Mihail Marin, comentator oficial al meciului dintre Dieter Nisipeanu (campion european) si bulgarul Veselin Topalov (campion mondial), afirma ca prezenta campionului mondial en-titre la Bucuresti reprezinta o premiera remarcabila. "Prezenta lui Topalov constituie o remarcabila premiera. Niciodata pana acum un campion mondial en-titre nu a vizitat Romania in scopul participarii la o competitie oficiala. Smislov si Spassky inca nu cucerisera titlul in anii in care au luat parte la Turneul International al Romaniei, iar steaua lui Karpov apusese cu mult inainte ca el sa se infrunte cu Andrei Istratescu", a spus Marin, autorul volumului "Learn from the Legends - Chess Champions at their best", desemnata cea mai buna carte de sah a anului 2005. "Dieter este genul de jucator care incearca in permanenta sa controleze pozitia printr-un calcul amanuntit si exact. Atunci cand el este in forma maxima, este practic imposibil de surprins. Topalov are tendinta sa isi arda toate puntile in spate. Cu cat situatia este mai greu de controlat, cu atat el se simte mai in elementul sau", este de parere Marin. Meciul Topalov - Nisipeanu se desfasoara in perioada 6-9 iunie, la World Trade Center, prima mutare urmand a fi facuta de catre Traian Basescu, presedintele Romaniei. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.