Fostul secretar general al Guvernului Adrian Nastase, Serban Mihailescu (foto), a fost audiat, ieri, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este cercetat pentru primirea a 11 arme de vanatoare de la fostul sau
Fostul secretar general al Guvernului Adrian Nastase, Serban Mihailescu (foto), a fost audiat, ieri, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este cercetat pentru primirea a 11 arme de vanatoare de la fostul sau consilier Fanel Pavalache. Anchetatorii au dispus, in data de 15 martie, inceperea urmaririi penale fata de Serban Mihailescu, zis Miki Spaga, pentru savarsirea infractiunii asimilate infractiunilor de coruptie - prevazuta de articolul 13 din Legea 78/2000 si care se refera la "fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat, ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".
Procurorii sustin ca, in primavara anului 2002, Mihailescu si-a folosit influenta si autoritatea presupuse de functia de vicepresedinte PSD pentru a obtine 11 arme de vanatoare - in valoare de peste 250 de milioane de lei vechi - de la fostul sau consilier personal, Fanel Pavalache. In acelasi dosar a fost pus sub invinuire si Marin Bucur, presedintele Asociatiei de Vanatoare "Cerbul Bucuresti" si patron al hotelului si restaurantului "Casa Capsa", acuzat de complicitate la infractiunea de coruptie de care este acuzat Mihailescu. Concret, procurorii spun ca presedintele Asociatiei de Vanatoare "Cerbul Bucuresti" l-a ajutat pe Miki Spaga sa inregistreze armele primite de la Fanel Pavalache.
La vila din Snagov
Ancheta in acest caz a inceput in urma cu mai multi ani, mai exact imediat dupa arestarea fostului consilier guvernamental Fanel Pavalache. Procurorii anticoruptie au gasit, cu acea ocazie, mai multe facturi care demonstrau ca ex-consilierul lui Micki Spaga cumparase pe numele sau mai multe arme de vanatoare. Arme despre care anchetatorii sustin ca au ajuns la fostul secretar general al Guvernului Adrian Nastase. Mai mult, fostul sofer al lui Pavalache, Cristian Zamfir, a declarat in fata anchetatorilor ca, in luna octombrie a anului 2002, a fost de mai multe ori la vila din Snagov a lui Serban Mihailescu pentru a-i duce diverse obiecte sau bunuri alimentare. Totodata, Zamfir a precizat ca i-a dus lui Micki Spaga, la aceeasi vila din Snagov, cinci sau sase arme de vanatoare. Soferul a mai precizat ca seful sau, Fanel Pavalache, i-a transmis sa aiba grija ca acestea sa ajunga neaparat la Serban Mihailescu. De asemenea, potrivit unor surse judiciare, chiar Fanel Pavalache a recunoscut in fata anchetatorilor ca i-a dat fostului sau sef mai multe arme de vanatoare. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.