Aproximativ 3000 de agricultori au manifestat, ieri, in Capitala, ca sa atraga atentia autoritatilor asupra problemelor din acest sector. La proteste au participat sindicalisti din cadrul Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura Agrostar,
Aproximativ 3000 de agricultori au manifestat, ieri, in Capitala, ca sa atraga atentia autoritatilor asupra problemelor din acest sector. La proteste au participat sindicalisti din cadrul Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura Agrostar, membri ai Ligii Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania si ai Patronatului Roman al Carnii de Porc. Protestatarii au o lista de 23 de revendicari, cele mai importante referindu-se la subventii, pe care le vor egale cu cele din UE. Ieri, protestatarii, insotiti si de 10 tractoare, au marsaluit pe traseul clasic, Piata Charles de Gaule - Piata Victoriei - Piata Romana - Universitate - Piata Unirii - Piata Constitutiei (Parlamentul Romaniei). Ajunsi in Piata Victoriei, agricultorii au cerut demisia intregului Guvern, cele mai zgomotoase huiduieli fiind rezervate ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur. Protestatarii s-au oprit pentru cateva zeci de minute la Universitate, in preajma Ministerului Agriculturii, solicitand prezenta ministrului. De remarcat, Flutur a fost mai toata ziua plecat din minister, la o conferinta de presa la partid si la o emisiune radiofonica in direct, chiar in momentele in care protestatarii fluierau mai tare. Pentru ca nu mai plecau din rondul de la Universitate, iar circulatia era partial blocata, pe langa sutele de jandarmi au mai aparut alti 50 echipati corespunzator pentru a-i determina pe agricultori sa-si continue marsul. Protestatarii au plecat, in cele din urma spre Parlament. Pe tot traseul parcurs, agricultorii au scandat "Jos Guvernul", "Jos padurarul (ministrul Agriculturii - n.r.)", "Jos Flutur". In cele din urma, marsul s-a incheiat fara incidente, dar cu vigilenta jandarmilor pusa la incercare.
Flutur: PSD in spatele protestului Agrostar
Ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur a sugerat, ieri, ca in spatele protestului sindicalistilor de la Agrostar s-ar afla PSD, el indemnandu-i pe social-democrati sa nu scoata in strada tractoare "cu marca PSD". "Cred ca (n.r. social-democratii) trebuie sa-si faca, pana la capat, curatenia de primavara si sa nu scoata in strada tractoare cu marca PSD, cu numar PSD", a spus Flutur, facand referire la manifestatia organizata de sindicalistii din agricultura in Capitala. El a mentionat ca in ultima perioada au avut loc mai multe randuri de discutii, inclusiv cu Agrostar, si ca o parte din revendicari, precum sprijinul pentru achizitionarea motorinei, sunt rezolvate. (L.M., R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.