Omul de afaceri Alexandru Marian Iancu urma sa se prezinte, in cursul zilei de ieri, la arestul Directiei Cercetari Penale a Politiei pentru a fi incarcerat, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti de emitere a unui mandat de arestare preventiva
Omul de afaceri Alexandru Marian Iancu urma sa se prezinte, in cursul zilei de ieri, la arestul Directiei Cercetari Penale a Politiei pentru a fi incarcerat, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti de emitere a unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Avocatii omului de afaceri, acuzat in dosarul Rafo alaturi de Ovidiu Tender, pot contesta hotararea in 24 de ore, la Curtea de Apel Bucuresti.
Procurorii DIICOT au dispus, in 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi, informa Ministerul Public.
Din probele existente la dosar rezulta ca Tender si Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata.
Acuzatiile la adresa lui Iancu sunt de spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu, potrivit unor surse judiciare. Faptele vizeaza activitatea SC Rafo Onesti si SC Carom SA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.