Ofiterii de la Crima Organizata din Bihor au anuntat, ieri, prinderea unui barbat de 63 de ani, care avea 800 de grame de cocaina ascunse in tevile unei carje si ale unui cadru metalic mobil, se arata intr-un comunicat al politiei locale. Potrivit ac
Ofiterii de la Crima Organizata din Bihor au anuntat, ieri, prinderea unui barbat de 63 de ani, care avea 800 de grame de cocaina ascunse in tevile unei carje si ale unui cadru metalic mobil, se arata intr-un comunicat al politiei locale. Potrivit acestuia, barbatul facea parte dintr-o retea ce se aproviziona cu stupefiante din Ecuador, cocaina provenind de la Valeriu Dorel Popa (fost Flonta).
Actiunea a avut loc la Oradea, in 24 martie, dupa o operatiune de supraveghere care a inceput in anul 2001, se mentioneaza in comunicatul semnat de comisarul-sef Nicolae Stamate, seful BCCO Oradea.
Barbatul, Cornel Flonta, din satul Zavoi, comuna bihoreana Ceica, este tatal lui Augustin Flonta, prins in luna ianuarie in timp ce incerca sa plaseze pe piata cinci kilograme de cocaina, si al lui Dorel Flonta, dat in urmarire internationala si condamnat in anul 2003 la 25 de ani de inchisoare, tot pentru trafic de droguri de mare risc. De asemenea, sotia barbatului, Floare Flonta, este data si ea in urmarire generala. Cei doi sunt socrii Danielei Popa, fosta sefa de cabinet parlamentar a fostului senator PSD Vasile Duta. Femeia a ispasit patru ani de inchisoare dupa ce a fost prinsa, in 2001, facand trafic cu drogurile primite din Ecuador de la sotul ei, Dorel Flonta.
Cornel Flonta a fost arestat pentru 30 de zile, iar daca va fi gasit vinovat risca inchisoarea pe o perioada de la 3 la 25 de ani.
Politistii BCCO si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Oradea continua cercetarile pentru descoperirea altor membri ai retelei aprovizionata cu droguri din Ecuador.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.