Partida Steaua - Rapid, care va avea loc joi, de la ora 20,30, pe Stadionul National "Lia Manoliu" (in direct la Realitatea TV), in mansa secunda a sferturilor de finala ale Cupei UEFA, va fi condusa de o brigada de arbitri din Spania, avandu-l la ce
Partida Steaua - Rapid, care va avea loc joi, de la ora 20,30, pe Stadionul National "Lia Manoliu" (in direct la Realitatea TV), in mansa secunda a sferturilor de finala ale Cupei UEFA, va fi condusa de o brigada de arbitri din Spania, avandu-l la centru pe Luis Medina Cantalejo, informeaza site-ul oficial al forului european. Cantalejo va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Victoriano Giraldez Carrasco si Pedro Medina Hernandez, iar arbitru de rezerva va fi Alfonso Perez Burrull. Observator pentru arbitri a fost delegat Eugen Strigel, din Germania. Cantalejo a arbitrat in weekend-ul trecut "el clasico" FC Barcelona - Real Madrid, scor 1-1, fiind criticat dur de presa spaniola. "Centralul" de 42 de ani, arbitru FIFA din 2002, a fost acuzat ca a stricat derby-ul. Presa iberica l-a acuzat ca a acordat Barcelonei un penalty inexistent si ca l-a eliminat prea usor pe madrilenul Roberto Carlos. Cantalejo, impreuna cu asistentii Carrasco si Hernandez, a mai condus la centru meciul Romania - Olanda, scor 0-2, din preliminariile CM din 2006, disputat pe Stadionul "Giulesti - Valentin Stanescu", pe 26 martie 2005.
Craciunescu: "Nu este un om perfect!"
Fost observator UEFA si actual director general la "Poli" Timisoara, Ion Craciunescu considera ca Medina Cantalejo este un arbitru foarte bun, care nu umbla cu jumatati de masura. "Cantalejo este un arbitru foarte bun, a arbitrat o finala a campionatului european de tineret (n.r. Italia - Serbia-Muntenegru, scor 3-0, in iunie 2004) si este cotat extraordinar de bine. Este un arbitru care alearga foarte mult, lucru care il ajuta sa fie mereu aproape de faze, si nu umbla cu jumatati de masura", a declarat Craciunescu. Acesta a precizat ca l-a notat cu nota 9 pe Cantalejo la cele doua jocuri din cupele europene la care a fost observatorul arbitrului spaniol. Ultimele jocuri pe care Cantalejo le-a arbitrat in cupele europene s-au soldat cu eliminari si proteste ale echipelor angrenate. La meciul Schalke 04 - Fenerbahce Istanbul, scor 2-0, din grupa E a Ligii Campionilor, la care observator a fost Craciunescu, Cantalejo a eliminat doi jucatori ai echipei turce: Fabio Luciano (rosu direct) si Marco Aurelio (cumul de cartonase galbene). Prestatia centralului spaniol a creat probleme si la meciul tur dintre Olympique Marseille si Zenit St. Petersburg, scor 0-1, in optimile de finala ale Cupei UEFA. Astfel, antrenorul echipei franceze, Jean Fernandez, a fost suspendat pentru meciul retur, deoarece a fost eliminat de Cantalejo in minutul 82 pentru proteste. In meciul de la Marsilia, Cantalejo l-a eliminat pe Ribery (OM), in minutul 70. "Nu este un om perfect", a mai spus Craciunescu despre arbitrul spaniol, in momentul in care a fost intrebat despre jocurile cu probleme pe care Cantalejo le-a arbitrat. (MIG)
Gigi Becali ia stadionul pe 50 de ani!
Finantatorul gruparii din Ghencea, Gigi Becali, a anuntat ieri ca va prelua dreptul de folosinta al Stadionului "Steaua" pentru o perioada de 50 de ani, Hotararea de Guvern privind cesionarea arenei urmand a fi promulgata in cateva zile. Gigi Becali a precizat ca imediat dupa parafarea actelor va demara actiunea de modernizare a stadionului printr-o investitie de aproximativ 20 de milioane de dolari. Printre lucrarile de modernizare se numara schimbarea gazonului (operatiune deja inceputa), drenaj (in lucru), marirea capacitatii tribunelor cu peste 10.000 de locuri si construirea a doua terenuri de antrenament cu nocturna. In acest moment, Steaua disputa meciurile din campionat si din Cupa UEFA pe Stadionul National "Lia Manoliu", arena cu care Gigi Becali a incheiat un contract valabil pentru cinci ani. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.