Aproape 120.000 de firme nu au depus situatiile financiare (bilanturile) corespunzatoare anilor 2003 si 2004 la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), acestea fiind in situatia de a fi dizolvate, se arata intr-un comunicat al ONRC. "Potri
Aproape 120.000 de firme nu au depus situatiile financiare (bilanturile) corespunzatoare anilor 2003 si 2004 la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), acestea fiind in situatia de a fi dizolvate, se arata intr-un comunicat al ONRC. "Potrivit legislatiei, administratorii societatilor comerciale au obligatia ca, in termen de 15 zile de la data adunarii generale, sa depuna o copie de pe situatiile financiare anuale la oficiul registrului comertului, precum si la Ministerul Finantelor Publice (MFP)", se precizeaza in comunicat. Dupa implinirea a sase luni de la expirarea acestui termen, orice persoana interesata, precum si ONRC, poate cere dizolvarea societatilor comerciale in aceasta situatie. Termenul maxim de depunere a situatiilor financiare este 28 februarie pentru persoanele care nu au desfasurat activitate de la constituire, caz in care in locul situatiilor financiare se depune o declaratie, sau 30 aprilie pentru firmele care aplica reglementarile contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, inclusiv microintreprinderile. In cazul firmelor care aplica reglementari contabile conforme cu standardele internationale de raportare financiara, stabilite prin ordin al MFP, termenul limita este 30 mai. De la inceputul acestui an, ONRC a inceput dizolvarea a circa 22.000 de firme, fiind finalizate 314 de cazuri. La ONRC sunt inregistrate peste 500.000 de firme.(A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.