Agricultura nu va mai avea stegulete rosii la raportul din mai datorita progreselor realizate in acest an, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Mugur Craciun, secretar de stat in Ministerul Agriculturii (MAPDR). "Cele sase stegulete rosii -
Agricultura nu va mai avea stegulete rosii la raportul din mai datorita progreselor realizate in acest an, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Mugur Craciun, secretar de stat in Ministerul Agriculturii (MAPDR). "Cele sase stegulete rosii - doua ale Ministerului Agriculturii pentru Agentia de Plati Interventie pentru Agricultura ( APIA) si pentru Sistemul de Identificare a Parcelelor (IACS) si patru ale Autoritatii Sanitare Veterinare - isi vor schimba culoarea, cel putin in galben, datorita progreselor inregistrate", a precizat Craciun. Prin cele doua agentii de plati - APIA si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP - fosta Agentie Sapard) se vor derula 40% din fondurile europene destinate Romaniei, acestea fiind orientate catre agricultura si dezvoltare rurala. Danut Apetrei, secretar de stat in MAPDR, a declarat ca, pana acum, Agentia Sapard a aprobat proiecte de 718 milioane de euro, ceea ce reprezinta doar 56% din fondurile Sapard alocate de UE Romaniei pentru perioada 2000-2006. "Rata de angajare este de peste 56%, procent care nu ne multumeste", a spus Apetrei. Pana la sfarsitul anului, agentia trebuie sa angajeze 560 milioane de euro, iar media lunara de absorbtie a sumelor ar trebui sa fie de circa 45 de milioane de euro, a precizat Apetrei. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.