PSD recurge la metode mai dure in incercarea de a pastra alesii locali ai partidului. Dupa sedinta Biroului Permanent National de ieri, presedintele Mircea Geoana a anuntat ca Adrian Severin, liderul euroobservatorilor social-democrati in Parlamentul
PSD recurge la metode mai dure in incercarea de a pastra alesii locali ai partidului. Dupa sedinta Biroului Permanent National de ieri, presedintele Mircea Geoana a anuntat ca Adrian Severin, liderul euroobservatorilor social-democrati in Parlamentul European, a fost mandatat sa prezinte comisarului european pentru Extindere, Olli Rehn, "prigoana" la care sunt supusi alesii locali ai PSD. Severin ridica aceasta problema astazi, la intalnirea lui Olli Rehn cu reprezentantii grupurilor politice parlamentare. Geoana sustine ca "abuzurile" si presiunile la care sunt supusi alesii locali ai opozitiei sunt rezultat al pregatirilor pentru alegeri anticipate pe care le fac partidele de la putere. Liderul social-democrat afirma ca tipica pentru aceasta serie de abuzuri este incercarea partidelor din coalitie de a-l inlatura pe presedintele pesedist al Consiliului Judetean din Bistrita-Nasaud: "Un fenomen simptomatic pentru maniera in care actuala putere pune agenda politica mai presus de agenda cetateanului", a apreciat Mircea Geoana. Conform unor informatii neoficiale, PNL, PD si UDMR vor sa provoace alegeri locale anticipate in judet prin demisia in bloc a tuturor consilierilor judeteni ai acestor partide si a supleantilor lor. In cazul Consiliul Judetean nu mai are jumatate din numarul consilierilor alesi, Legea administratiei publice locale prevede organizarea unor noi alegeri pentru aceasta institutie. Presiunile asupra alesilor locali ai partidului nu constituie prima chestiune in care PSD solicita sprijinul forurilor europene. Acum doua saptamani, Mircea Geoana a reclamat unei delegatii a Partidului Socialistilor Europeni, formate din Jan Marinus Wiersma si Hannes Swoboda, ca lupta anticoruptie din Romania este folosita in scopuri politice, in favoarea actualei puteri. Cei doi lideri ai europarlamentarilor socialisti au promis ca vor cere lamuriri suplimentare din partea Comisiei Europene. Pana la obtinerea unui raspuns oficial din partea institutiilor europene, liderii PSD vor cauta sa opreasca exodul alesilor locali ai partidului cu amenintarea ca vor intra in greva parlamentara partiala. "Daca ce se intampla la Bistrita si prigoana la adresa alesilor locali ai PSD va continua, PSD va boicota dezbaterile din Parlament cu privire la Legea privind reforma administratiei publice din Romania", a declarat Geoana. Parlamentarii social-democrati nu vor participa la dezbaterile pe marginea acestei legi. Mircea Geoana crede ca astfel partidul pe care il conduce va avea legitimitatea necesara pentru a impune, intr-o viitoare guvernare de stanga, o noua lege privind administratia publica locala. "Vom considera ca nu ni le asumam si, in clipa respectiva, suntem liberi ca data viitoare cand vom veni la guvernare, in orice formula va fi posibila, sa putem sa venim cu o viziune a noastra cu privire la reforma in administratie", a adaugat in incheiere Mircea Geoana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.