Nepotul presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Robert Mircea Sandu, a parasit arestul, dupa ce judecatorii au decis punerea in libertate a acestuia sub control judiciar. Robert Sandu si-a ispasit jumatate din pedeapsa de trei ani de detentie pent
Nepotul presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Robert Mircea Sandu, a parasit arestul, dupa ce judecatorii au decis punerea in libertate a acestuia sub control judiciar. Robert Sandu si-a ispasit jumatate din pedeapsa de trei ani de detentie pentru tafic de droguri la care fusese condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in 20 aprilie 2005. El a beneficiat, conform Mediafax, de circumstante atenuante ca urmare a cooperarii cu magistratii in finalizarea unui alt caz privind traficul de droguri.
Nepotul lui Mircea Sandu a fost dat in urmarire in 2004, la sfarsitul lunii februarie, pentru ca se sustragea urmaririi penale. Dupa ce pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa, Sandu s-a predat procurorilor, in data de 2 iunie a aceluiasi an. Tanarul a fost acuzat ca facea parte dintr-o retea de traficanti de droguri care actiona in Bucuresti si Constanta, noua dintre membri fiind arestati, inaintea sa, pentru trafic ilicit de droguri de mare risc.
Anchetatorii au stabilit ca Mircea Robert Sandu era membru al unei grupari de traficanti de droguri care actiona in Bucuresti si Constanta. Noua dintre membrii retelei - Eugen Radu Nastase, Bogdan Albu, Mihail Iotta, Bogdan Alexandru Ionescu, Razvan Dimitriu, Ion Radu, Ionut Stoica, Radu Arhip si Radu Padurean - au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, fiind prinsi in urma unei anchete care a durat aproximativ doi ani. Mircea Robert Sandu a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru trafic si consum de droguri de mare risc, iar in 14 decembrie 2004, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat la cinci ani de inchisoare. In acelasi dosar, cetateanul indian Shailendra Tyagi a primit doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru detinere de droguri pentru consum propriu fara drept si de indemn la consumul ilicit de droguri. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut sentinta instantei inferioare, insa Sandu a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a admis contestatia acestuia si i-a redus condamnarea la trei ani de detentie. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.