PD a cerut Guvernului sa rectifice de urgenta bugetul pentru a redistribui excedentul bugetar existent. Presedintele democrat, Emil Boc, a indicat Educatia, Infrastructura, Mediul, Protectia Sociala si Sanatatea ca domenii ale caror fonduri ar trebui
PD a cerut Guvernului sa rectifice de urgenta bugetul pentru a redistribui excedentul bugetar existent. Presedintele democrat, Emil Boc, a indicat Educatia, Infrastructura, Mediul, Protectia Sociala si Sanatatea ca domenii ale caror fonduri ar trebui suplimentate. Boc sustine ca Ministerul Educatiei ar trebui sa primeasca 62 milioane de euro pentru finalizarea a 219 obiective. In plus, 4 milioane de euro vor fi alocate pentru dotarea scolilor, 50 de milioane pentru laboratoarele interdisciplinare, 26 milioane pentru construirea a 13 camine studentesti si 9,7 milioane de euro pentru echiparea scolilor si cluburilor sportive. Boc a cerut si gasirea resurselor financiare pentru plata drepturilor salariale restante ale cadrelor didactice.
Pentru infrastructura, liderul democrat sustine ca surplusul bugetar care ar trebui directionat catre constructia autostrazilor si soselelor de centura, dar si pentru modernizarea drumurilor, se ridica la 45.000 de miliarde de lei vechi. La Mediu, pedistii vor suplimentarea fondurilor destinate apararii contra inundatiilor. Marirea valorii punctului de pensie este obiectivul urmarit de PD in domeniul Protectiei Sociale, iar in Sanatate rectificarea bugetara ar trebui sa duca la rezolvarea problemei medicamentelor compensate.
Cererea PD a fost insa precedata cu cateva zile de un anunt al premierului Calin Popescu Tariceanu ce a informat Delegatia Permanenta a PNL ca luna aprilie va aduce o rectificare bugetara. Insa Tariceanu vrea ca o parte din bani sa ajunga in Agricultura, in timp ce Mediul si Protectia Sociala urmand sa ramana cu aceleasi fonduri care le-au fost alocate initial prin bugetul de stat pe anul 2006. Conform proiectului lui Tariceanu, majoritatea banilor din excedentul bugetar inregistrat in acest moment urmeaza sa fie alocat lucrarilor din infrastructura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.