Crearea unei piete energetice extinse reprezinta unul dintre obiectivele Uniunii Europene pe care Romania il sprijina si il promoveaza, a declarat ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, ieri, la deschiderea lucrarilor Conferintei Energ
Crearea unei piete energetice extinse reprezinta unul dintre obiectivele Uniunii Europene pe care Romania il sprijina si il promoveaza, a declarat ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, ieri, la deschiderea lucrarilor Conferintei Energiei in Regiunea Marii Negre. "Trebuie sa implementam pe pietele interne mecanisme de piata si cadre de reglementare adecvate pentru a atrage investitii in domeniu", a subliniat Seres. "In acelasi timp, a venit momentul sa implementam politici si strategii care sa asigure securitatea energetica si accesibilitatea preturilor pentru populatie", a aratat ministrul. "Securitatea furnizarii, in acelasi timp cu protectia mediului, reprezinta principalele obiective ale politicii noastre energetice, obiective realizabile prin promovarea unei politici sustenabile orientate catre competitie", a mai spus ministrul Seres, care s-a referit, de asemenea, la optiuni precum energia nucleara, hidro si cea regenerabila. De altfel, prezent la manifestare ca moderator, fostul ministru al Industriei, senatorul Radu Berceanu, a declarat ca dezvoltarea capacitatilor de productie a energiei la Cernavoda este una dintre solutiile pentru cererea crescanda de energie. "Si in Europa, oamenii au inceput sa se gandeasca mai adanc la aceasta problema. Producerea energiei in centrale nucleare are avantajul de a nu polua in functionare normala. Pe de alta parte, termocentralele, in special cele pe carbune, au emisii foarte mari de CO2. De aceea, nu cred ca termocentralele vor avea o viata mai lunga de 25 de ani, cel putin in Romania", a spus Berceanu.
Pentru dezvoltarea cooperarii in regiunea Marii Negre, ministrul Seres a propus institutionalizarea unei Mese Rotunde de Reglementare a Energiei in zona. Conferinta Energiei in Regiunea Marii Negre este organizata de Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Afacerilor Externe, Camera de Comert Americana in Romania si Camera de Comert si Industrie a Romaniei. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.