Organizatia Statelor Producatoare de Petrol (OPEC) ar putea pastra nivelul actual al productiei de petrol. Singura conditie impusa de ministrul Petrolului din Qatar, Abdullah al-Attiyah, ce detine presedintia OPEC, ar fi ca pretul titeiului sa se men
Organizatia Statelor Producatoare de Petrol (OPEC) ar putea pastra nivelul actual al productiei de petrol. Singura conditie impusa de ministrul Petrolului din Qatar, Abdullah al-Attiyah, ce detine presedintia OPEC, ar fi ca pretul titeiului sa se mentina la nivelul actual si cantitatile livrate sa fie suficiente, informeaza Reuters. Attiyah a apreciat cu aceasta ocazie ca un pret al petrolului de 60 de dolari pe baril ar putea fi suportat cu usurinta de economia globala.
Sortimentul Light, de referinta pe piata americana, a fost cotat ieri la 66,81 dolari barilul, dupa ce in cursul saptamanii trecute a cunoscut o crestere de aproape 3 dolari.
Titeiul Brent, care a inregistrat o variatie asemanatoare, a depasit ieri 66,64 dolari barilul.
Principalii factori ce au determinat aceasta ascensiune puternica in ultimele zile ale preturilor la petrol sunt, potrivit analistilor, conflictele din Nigeria si ingrijorarile legate de programul nuclear iranian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.