Se pare ca in urma aducerii catorva regimente de fotbalisti de la Universitatea Craiova Dinamo a inceput sa semene pana la identificare cu echipa din Banie. Adaugandu-l acestei realitati si pe Gigi Netoiu, cel care constituie liantul dintre Oltenia s
Se pare ca in urma aducerii catorva regimente de fotbalisti de la Universitatea Craiova Dinamo a inceput sa semene pana la identificare cu echipa din Banie. Adaugandu-l acestei realitati si pe Gigi Netoiu, cel care constituie liantul dintre Oltenia si Stefan cel Mare, el fiind nascut in localitatea Poiana Mare, in apropierea binecunoscutului sanatoriu pentru boli ale devlei, veti vedea ca nu exageram cu nimic. Aici se intampla ceva din celebrele bancuri cu caralii, fiind de notorietate ca cei mai natari dintre acestia sunt cei cu origine pur olteneasca, cam in genul lui Garcea, personaj ale carui trasaturi nu sunt deloc ingrosate de stupizii scenaristi.
E drept ca in ultima vreme s-a produs o dezoltenizare destul de ampla la Dinamo, insa in ciuda acestui lucru niscai germeni ai bacilului juvetian au ramas si s-au raspandit printre cei de acolo. N-o sa ne indepartam prea mult in timp, ci o sa ne referim doar la evenimentele din ultima vreme. Cazul antrenorului de iarna al "cainilor", Esteban Vigo, nu-i asa ca seamana izbitor cu cel al italianului Nicolo Napoli de la Universitatea Craiova? Ambii au pregatit echipa in intersezon, insa cu putin timp inainte de startul sezonului au fost alungati, nu inainte de a fi supusi la umilinte de nedescris.
Continuand seria similitudinilor dintre cele doua Babilonuri ale fotbalului romanesc cel mai vizibil se poate constata ca in ambele locuri se produc cele mai rapide si intempestive permutari de antrenori. La Dinamo, iata, Sapaliga a fost inlocuit cu Flocea, cel care mai antrenase in urma cu cativa ani, pana cand "a cazut din tren", dupa cum descria Cornel Dinu printr-o metafora demna de un impiegat afurisirea de atunci a lui Florin Marin. Culmea e ca nici acesta nu va zabovi prea mult in Groapa, el urmand ca la finalul campionatului sa revina la conducerea tehnica a nationalei de tineret, ca doar nu mai e atat de fraier precum in trecut sa-si puna prea multa sperante in asa-zisa seriozitate a unora ca Borcea, Netoiu & ailalalti. Drept dovada ca nu s-a pripit deloc este si faptul ca numirea sa este vehement contestata de suporteri, probabil chiar de cei care au incasat bastoane in cap la meciul cu Farul Constanta. Cat despre Sapaliga, va spunem ca n-am fi banuit niciodata cat patetism poate zacea in capatana aia a lui, miscandu-ne profund declaratia sa neroniana de dupa usuire, "astazi moare un mare dinamovist". Aici neaparat e mana lui Cornel Dinu, caci numai el a fost atat de marcat de poate cea mai snoaba, semidocta si mare nulitate intelectuala a antichitatii latine, incat i-a dat si potaii sale de caine numele acelui nenorocit de imparat roman care in clipa in care dadea coltul a lasat posteritatii nemuritoarele vorbe "ce geniu al umanitatii moare odata cu mine". Zi sa mori!
Si pentru ca tot amintiram mai sus de suporterii dinamovisti nu putem sa nu observam cata asemanare exista, in ciuda sentimentului reciproc de scarba, intre acestia si cei de la Craiova. Cel mai la indemana exemplu l-am avut in urma cu zece zile cand galeria "cainilor" a fost chelfanita rau de jandarmi la Constanta, la doar cateva ore dupa ce aia de la Stiinta incasau bastoane in chifla de la aceleasi forte de ordine in tribunele stadionului din Caracal. Periculos virus, nu-i asa?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.