Jandarmii romani au fost laudati, in presa internationala, de catre consilierul preaderare la Comandamentul National al Jandarmeriei Romane si atasatul pentru securitate interna la Ambasada Frantei la Bucuresti. Astfel, capitanul Francois Despres, co
Jandarmii romani au fost laudati, in presa internationala, de catre consilierul preaderare la Comandamentul National al Jandarmeriei Romane si atasatul pentru securitate interna la Ambasada Frantei la Bucuresti. Astfel, capitanul Francois Despres, consilier preaderare la Comandamentul National al Jandarmeriei Romane, a remarcat modul de actiune al jandarmilor romani si s-a declarat "foarte increzator" in privinta prezentei celor 1500 de jandarmi care, cu ocazia meciului Steaua-Rapid de joi, vor asigura din nou, "cu profesionalism si pedagogie, securitatea intalnirii, pentru a evita orice exces". Despres, care din 2003 conlucreaza indeaproape cu jandarmii romani, a atras insa atentia asupra situatiei in care se afla stadioanele din Romania. "Nici un stadion romanesc nu indeplineste normele europene, iesirile de siguranta nu exista ori sunt insuficiente pentru o evacuare in mai putin de 15 minute. Nu exista un sistem video, un punct de comanda pentru securitate", a precizat capitanul, precizand ca stadionul Rapidului, ce dateaza din 1936, nu a fost renovat. La randul sau, potrivit Rompres care citeaza Agentia France Press, colonelul Laurent Demolins, atasat pentru securitate interna la Ambasada Frantei la Bucuresti, a tinut sa sublinieze "cooperarea foarte puternica dintre jandarmii francezi si cei romani, din ultimii trei ani, in principal in cadrul programelor PHARE" ale Uniunii Europene. Aceasta cooperare ajuta Jandarmeria Romana "sa ajunga la standardele europene, actionand in spiritul respectarii cetateanului si drepturilor omului si evaluand riposte gradate la tulburari si violente", sustine colonelul Demolins.
156 de ani de existenta
Pe de alta parte, Jandarmeria Romana a implinit ieri 156 de ani de existenta, momentul fiind sarbatorit in cadrul unei festivitati desfasurate la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei. Desi isi anuntasera prezenta la acest eveniment, atat seful statului Traian Basescu, cat si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, cei doi au lipsit, participand in schimb vicepremierul Gheorghe Pogea si secretarul de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, chestorul Anghel Andreescu. Cu acest prilej, Gheorghe Pogea a inmanat titlul de "Jandarmul de Onoare al Anului 2005" plutonierului adjutant Alexandru Dinica. In acelasi cadru, au avut loc si premierea castigatorilor competitiei sportive "Ziua Jandarmeriei", prezentarea mesajelor presedintelui Romaniei, al premierului si al ministrului Administratiei si Internelor, inmanarea Diplomelor Aniversare, precum si instituirea Zilei Veteranilor. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.