Aflat la sfarsitul saptamanii trecute intr-o vizita in Rusia, mai exact in zona nordica a Siberiei, iar apoi la Moscova, fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost numit oficial in fruntea consiliului de supraveghere al noului grup energetic Nor
Aflat la sfarsitul saptamanii trecute intr-o vizita in Rusia, mai exact in zona nordica a Siberiei, iar apoi la Moscova, fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost numit oficial in fruntea consiliului de supraveghere al noului grup energetic North European Gas Company (NEPG). El este detinut in proportie de 51 la suta de catre grupul rus Gazprom, restul apartinand formelor BASF si E.ON.
Scopul noului grup energetic este, asa cum s-a anuntat in 2005, construirea si exploatarea - incepand din 2010 - a viitoarei conducte submarine de gaze ce va lega Rusia de Germania, via Marea Baltica, ocolind si nemultumind statele evitate din traseu, Polonia si tarile baltice.
In conferinta de presa tinuta la Moscova, raspunzand la o intrebare referitoare la "aspectul etic" al noii sale functii, ce-i va aduce un venit anual de 250.000 euro, Schroeder a afirmat ca-i sunt de neinteles criticile ce i se aduc.
"Deciziile luate, a subliniat fostul cancelar, au un caracter pur comercial si in nici un moment nu am avut acces la informatii privilegiate".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.