Liderul PSD, Mircea Geoana, i-a in calcul colaborarea cu celelalte partide pentru constituirea unei majoritati parlamentare."Am exclus posibilitati de colaborare in timpul campaniei electorale de anul trecut si nu vom face o astfel de greseala in ace
Liderul PSD, Mircea Geoana, i-a in calcul colaborarea cu celelalte partide pentru constituirea unei majoritati parlamentare."Am exclus posibilitati de colaborare in timpul campaniei electorale de anul trecut si nu vom face o astfel de greseala in acest moment sau in viitor", a declarat ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana, intrebat fiind daca exclude colaborari cu partidele politice in vederea constituirii unei majoritati parlamentare. Semnalul dat de liderul pesedistilor nu este deloc intamplator si vine exact in momentul in care relatiile dintre liberali si democrati sunt divergente. Practic, Geoana spune cat se poate de clar ca pesedistii sunt dispusi sa inceapa negocierile pentru formarea unei majoritati guvernamentale cu partidele aflate la putere. Liderul social-democrat a precizat, totodata, ca nu exclude o eventuala colaborare cu alte partide politice asa cum nu exclude nici posibilitatea unor eventuale alegeri anticipate. Intrebat spre care dintre partidele constituente ale Aliantei PNL-PD este inclinat sa se orienteze PSD in eventualitatea scindarii acestei formatiuni politice, Geoana a opinat ca este mult prea timpuriu ca PSD sa se pronunte "intr-o directie sau in alta". "Nu este momentul sa discutam despre alte aranjamente de tip politic sau chiar de tip alegeri anticipate. Cred ca este iresponsabil din partea oricui ca inainte sa vedem ce se intampla cu integrarea europeana sa intram in astfel de speculatii", a aratat Geoana.
El a tinut insa sa spuna ca in acest moment se constata "incapacitatea cronica" a actualei coalitii de a se mai pune de acord pe vreun un subiect in domeniul executiv. "Constatam ca tensiunile din interiorul Aliantei, in principal, dar si al coalitiei, pot sa conduca la destramarea acestei coalitii majoritare, care oricum s-a nascut impotriva naturii si care a fost construita prin forta si pe un motiv conjunctural", a mentionat Geoana. El a precizat ca "nu exista nici un fel de discutie, intr-un sens sau in altul, cu nici una dintre formatiunile politice, in acest moment".
Geoana a precizat ca scenariile aparute in presa in ultima perioada pe acest subiect sunt "simple speculatii de presa". "Nu exista un astfel de dialog si nu exista in acest moment nici un fel de discutie serioasa pe scenariile care au aparut in presa in ultima perioada", a spus Geoana. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.