La sediul Arhivelor Statului din Viena, va avea loc azi (4 aprilie) vernisajul expozitiei "Documente austriece in arhive romanesti". Expozitia prezinta publicului austriac documente mai putin cunoscute din istoria Bucovinei in timpul monarhiei habsbu
La sediul Arhivelor Statului din Viena, va avea loc azi (4 aprilie) vernisajul expozitiei "Documente austriece in arhive romanesti". Expozitia prezinta publicului austriac documente mai putin cunoscute din istoria Bucovinei in timpul monarhiei habsburgice. Actele, detinute de Arhiva Nationala a Romaniei, provin in marea lor majoritate din arhiva de razboi si cea administrativa a Bucovinei. Ele se refera la istoria Bucovinei de la anexarea provinciei la Imperiul Habsburgic, in 1875, pana in 1914, la izbucnirea primului razboi mondial. Va prezenta prof. univ. Dr. Gerald Stourzh de la Universitatea din Viena. Vor lua, de asemenea, cuvantul prof. univ. dr. Andrei Corbea-Hoisie, ambasadorul Romaniei la Viena, dr. Corneliu Mihail Lungu, director al Arhivelor Nationale, dr. Mihai Stefan Ceausu, de la Institutul de Istorie "Alexandru Xenopol" al Academiei Romane. Expozitia va putea fi vizitata pana pe 21 aprilie si este organizata de Arhivele Nationale ale Romaniei, Ministerul Afacerilor Externe din Romania sI Arhivele Statului din Austria in colaborare cu Institutul de Studii Est si Sud-Est Europene, Institutul de Istorie "Alexandru Xenopol" din Iasi, Academia Romana si Institutul Cultural Roman din Viena. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.