China si Australia au semnat un acord ce permite Beijingului sa beneficieze de importantele resurse metalifere ale Australiei, inclusiv uraniul, reprezentand 40 la suta din rezervele mondiale. Acordul, releva BBC, include o conditie, respectiv angaja
China si Australia au semnat un acord ce permite Beijingului sa beneficieze de importantele resurse metalifere ale Australiei, inclusiv uraniul, reprezentand 40 la suta din rezervele mondiale. Acordul, releva BBC, include o conditie, respectiv angajamentul Chinei de a utiliza uraniul australian exclusiv in scopuri pasnice. Acest document face parte dintr-un pachet de opt tratate semnate in prezenta premierului chinez, Wen Jiabao, aflat in vizita la Sydney, si a omologului sau australian, John Howard. Potrivit unor oficiali australieni, tratatul ar putea avea ca rezultat exportul a 20.000 tone de uraniu anual catre China, reprezentand dublul exporturilor actuale de metale ale Australiei. Primele livrari nu vor avea insa loc inainte de 2010.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.