Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis ieri retrimiterea spre judecare la Tribunalul Bucuresti a cererii procurorilor pentru arestarea preventiva a celor doi americani, Phil Stephenson si Colin Hart, cercetati in dosarul Rompetrol. Solutia ins

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis ieri retrimiterea spre judecare la Tribunalul Bucuresti a cererii procurorilor pentru arestarea preventiva a celor doi americani, Phil Stephenson si Colin Hart, cercetati in dosarul Rompetrol. Solutia instantei, asemanatoare celei date in cazul lui Dinu Patriciu, este definitiva.
In fata instantei Curtii de Apel Bucuresti, cei doi au sustinut ca acuzatiile care li se aduc sunt nefondate si ca ei nu reprezinta un pericol pentru societate, astfel incat sa fie necesara arestarea lor. Mai mult, ei au declarat ca motivul pentru care, ieri, s-au aflat in Romania, este tocmai pentru a dovedi instantei ca nu incearca in nici un fel sa se sustraga urmaririi penale.
Pe de alta parte, procurorul de sedinta a sustinut ca instanta a constatat nulitatea propunerii de arestare preventiva, dar nu s-a pronuntat cu privire la admiterea sau la respingerea propunerii de arestare.
, procurorul a spus ca, Stephenson ar fi incercat sa se sustraga de la ancheta.
Stephenson este acuzat de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave; vanzarea pe seama societatii Rompetrol SA de actiuni despre care avea cunostinta ca sunt vadit inferioare valorilor efective in scopul obtinerii pentru sine sau pentru alte persoane a unui folos in paguba societatii; manipularea pietei de capital; spalare de bani; dezvaluire de informatii privilegiate; complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.
La randul sau, Hart este acuzat de complicitate la savarsirea infractiunii de vanzarea pe seama societatii Rompetrol SA de actiuni despre care avea cunostinta ca sunt vadit inferioare valorilor efective in scopul obtinerii pentru sine sau pentru alte persoane a unui folos in paguba societatii; manipularea pietei de capital; spalare de bani; initierea sau constituirea unui grup infractional organizat in scopul spalarii sumelor de bani obtinute in urma savarsirii infractiunilor de pe piata de capital; dezvaluire de informatii privilegiate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.