Un grup de fonduri de investitii de prestigiu a lansat o oferta de preluare in valoare de 7,5 miliarde de euro pentru VNU NV, liderul mondial in domeniul cercetarii de piata, transmite Reuters. Oferta, de 28,75 euro pe actiune, a fost propusa de un c
Un grup de fonduri de investitii de prestigiu a lansat o oferta de preluare in valoare de 7,5 miliarde de euro pentru VNU NV, liderul mondial in domeniul cercetarii de piata, transmite Reuters. Oferta, de 28,75 euro pe actiune, a fost propusa de un consortiu alcatuit din Carlyle Group, Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts & Co., Thomas H. Lee Partners, AlpInvest Partners, Permira si Hellman & Friedman. Conducerea companiei VNU a recomandat actionarilor sa accepte oferta, dar unii dintre acestia, inclusiv fondul de investitii Fidelity International, care detine 15% din actiunile VNU, s-au declarat impotriva preluarii la pretul oferit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.