Primire de vis, ieri seara, pe aeroportul Henri Coanda, a handbalistilor de la Steaua, care sambata au reusit performanta deosebita de a se califica in finala Challenge Cup, la capatul unei dispute cu accente dramatice, desfasurata in compania echipe
Primire de vis, ieri seara, pe aeroportul Henri Coanda, a handbalistilor de la Steaua, care sambata au reusit performanta deosebita de a se califica in finala Challenge Cup, la capatul unei dispute cu accente dramatice, desfasurata in compania echipei croate Medvescak Zagreb, team care are in componenta doi campioni olimpici: Renato Sulic si Damir Bicanic. Desi a pierdut, cu scorul de 24-25 (12-14), meciul din mansa secunda a semifinalelor competitiei, stelistii au acces in ultimul act al intrecerii, cu scorul general de 54-53, dupa victoria cu 30-28 obtinuta in tur, pe teren propriu. La scorul de 20-24, in minutul 50, totul parea pierdut pentru tricolori, dar Mazilu si Sania au refacut insa diferenta din tur. Steaua trebuia sa piarda la cel mult un gol diferenta pentru ca adversarii inscrisesera mai multe goluri in deplasare. Cu doua secunde inainte de sirena a inscris rezerva Marian Rapciuga! "Incredibil. Sunt mandru de echipa mea. Am dat dovada de tarie de caracter!", avea sa izbucneasca dupa partida antrenorul Vasile Stanga. "Este o victorie foarte importanta pentru handbalul romanesc, mai ales inainte de marea lupta cu Norvegia din play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2007. Pentru noi e foarte bine ca ne-am calificat in finala trecand de o echipa din Croatia, tara care este campioana olimpica. A fost un meci de infarct si desi am fost condusi la doua si chiar patru goluri, Rapciuga a reusit sa inscrie la scorul 25-23 pentru croati, chiar cu doua secunde inainte de final, iar faptul ca am pierdut la diferenta de numai un gol ne-a adus calificarea", a adaugat Stanga. Tehnicianul nostru a remarcat intreaga echipa pentru evolutia din meciul cu Mevdescak, cu un plus pentru Marius Novanc, Andrei Cian si portarul Stefan Laufceag. Steaua Bucuresti va intalni in finala formatia portugheza Sporting Club Horta, ordinea celor doua meciuri urmand sa fie stabilita maine, in urma tragerii la sorti ce va avea loc la Viena. Horta a trecut in semifinale de formatia elvetiana BSV Berna, pe care a invins-o in tur cu scorul de 32-25, remizand in mansa secunda, in deplasare, scor 28-28. Meciul tur al finalei Challenge Cup se va disputa in 22 aprilie, mansa secunda fiind programata in 30 aprilie. Ultimul trofeu al handbalului masculin de club din Romania dateaza din 1988, cand HC Minaur Baia Mare castiga Cupa IHF. Steaua are in palmares doua Cupe ale Campionilor Europeni (1968, 1977), dar si doua finale pierdute, in 1971, cu VfL Gumersbach (RF Germania) si in 1989 cu SKA Minsk (URSS).
HCM umilita in Spania
Din nefericire, ieri la pranz, cealalta echipa masculina romaneasca angrenata in penultimul act al unei competitii intercluburi continentale, HCM Constanta, a ratat calificarea in finala Cupei Cupelor, dupa ce a pierdut, in sala "Livada regelui", cu scorul de 31-40 (10-19), meciul cu BCM Valladolid, in mansa secunda a semifinalelor intrecerii. De altfel, dupa ce fusesera invinsi pe teren propriu cu patru goluri diferenta (29-33), cu toate ca fusesera in avantaj si cu sase, constantenii nu s-au regasit de nici un fel in partida de ieri. Cu zece minute inainte de final, scorul o luase de-a dreptul razna, spaniolii conducand cu 16 goluri. Pentru team-ul lui Omer Aihan cele mai multe goluri au fost marcate de Toma - 7, Buricea - 6 si Kazici, Baiceanu - cate 4. Gull - 10, Muratovici - 9, Hugo, Ugalde si Rui da Silva - cu cate patru goluri au fost principalii marcatori la BCM Valladolid.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.