Senatul belgian a ratificat Tratatul de aderare al Romaniei si Bulgariei cu 52 voturi ''pentru'', si 8 voturi ''impotriva'', informeaza Sofianews. Toate voturile impotriva au apartinut Partidului Nationalist Flamand Vlaams Belang. Senatorul belgian
Senatul belgian a ratificat Tratatul de aderare al Romaniei si Bulgariei cu 52 voturi ''pentru'', si 8 voturi ''impotriva'', informeaza Sofianews. Toate voturile impotriva au apartinut Partidului Nationalist Flamand Vlaams Belang. Senatorul belgian Francois Roelants du Vivier, prezent la vot, a declarat ca ''amandoua statele vor fi capabile sa treaca peste ultimele obstacole pentru a deveni membre depline ale UE la 1 ianuarie 2007''. Unul dintre senatorii care au votat impotriva, Karim Van Overmeire, a declarat ca ''intr-adevar Bulgaria si-a luat in serios sarcina de a lucra la domeniile deficitare in vederea aderarii la UE, insa Romania are inca serioase probleme in lupta impotriva coruptiei''. Legea pentru ratificarea Tratatului de aderare urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Reprezentantilor, precum si in Parlamentele regionale. Spre deosebire de Senatul belgian, cel polonez a ratificat cu unanimitate de voturi Tratatul de aderare. Legea privind ratificarea Tratatului de aderare va intra in vigoare odata cu promulgarea acesteia de catre presedintele Republicii Polonia, Lech Kaczynski. Astfel pana in acest moment 17 state au ratificat aderarea din cele 25 ale UE. Dintre ele, Franta, Germania, Austria si Danemarca au declarat ca vor astepta raportul de monitorizare al Comisiei Europene pentru a se pronunta in privinta ratificarii aderarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.