Pilotul spaniol Fernando Alonso a castigat ieri Marele Premiu al Australiei, in a treia etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, la capatul unei curse marcate de incidente din turul de incalzire si pana la final, fiind soldata cu zece abandonuri s
Pilotul spaniol Fernando Alonso a castigat ieri Marele Premiu al Australiei, in a treia etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, la capatul unei curse marcate de incidente din turul de incalzire si pana la final, fiind soldata cu zece abandonuri si patru intrari pe pista ale Safety-Car-ului. Calitatile de pilot si cele ale masinii i-au permis lui Alonso, plecat al treilea de pe grila de start, sa domine cursa aproape in totalitate. Desi plutonul a fost strans de patru ori in timpul cursei de la Melbourne, spaniolul se distanta cu usurinta de urmaritorii sai de fiecare data cand masina de siguranta parasea pista. Practic, actiunea cursei australiene a avut loc in spatele lui. Astfel, el si-a trecut in cont a doua victorie din cele trei curse ale sezonului si a zecea din cariera, distantandu-se la 14 puncte in clasamentul pilotilor fata de finlandezul Kimi Raikkonen. Printre cele zece abandonuri consemnate s-a numarat si cel al lui Michael Schumacher, care a incheiat cursa in turul 33 intr-un parapet. Alte nume sonore iesite spectaculos de pe circuit au fost Juan Pablo Montoya, Jarno Trulli sau Jensen Button, ultimul trezindu-se cu masina in flacari chiar inainte de finis. In spatele lui Alonso au incheiat cursa Kimi Raikkonen, Ralf Schumacher, Giancarlo Fisichella si Jaques Villeneuve. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.