Luna trecuta, comparativ cu martie 2005, Bursa din Sibiu a crescut de peste 11 ori, iar fata de primul trimestru din acelasi an de circa 12,5 ori.
"Martie a fost, de asemenea, luna in care a fost depasit pentru prima data pragul de 20.000 con
Luna trecuta, comparativ cu martie 2005, Bursa din Sibiu a crescut de peste 11 ori, iar fata de primul trimestru din acelasi an de circa 12,5 ori.
"Martie a fost, de asemenea, luna in care a fost depasit pentru prima data pragul de 20.000 contracte/zi, cu un record de 25.684 contracte in sedinta din 10 martie. Pot remarca si intrarea in piata a 3 noi SSIF-uri", a precizat purtatorul de cuvant al Bursei, Decebal Todarita.
Raportul euro/leu cu scadenta la jumatatea anului a avut, saptamana trecuta, o evolutie stabila, tranzactiile realizandu-se la preturi cuprinse intre 3,51 - 3,52 lei.
"Privind retrospectiv catre scadenta iunie, observam ca fluctuatiile raportului euro/leu au fost destul de mari. In martie preturile au fluctuat intre 3,46 si 3,53 lei, nivelul de 3,5 lei dovedindu-se un prag deosebit de solid, insa in ianuarie tranzactiile au fost realizate chiar si la preturi de 3,65 lei.
Consider ca in urmatoarele trei luni trebuie urmarite cu atentie atat evolutia inflatiei, cat si politica monetara a BNR, care va influenta intrarile de capital speculativ", observa un broker sibian.
Raportul dolar/leu cu scadenta la jumatatea anului a "inghetat" la 2,97 lei, investitorii ferindu-se, parca, sa riste pe moneda americana.
In privinta paritatii euro/dolar, aceasta a avut o evolutie mai stabila, investitorii asteptand inca o clarificare a Bancii Centrale Europene fata de dobanda de referinta.
In aceste conditii, euro a fluctuat intre 1,211 si 1,22 dolari, dupa ce in februarie atingea un maxim de 1,23 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.