Dinamo a comis-o din nou acasa, remizand cu Poli Iasi, scor 1-1, intr-un meci disputat sambata seara cu portile inchise, dupa incidentele de sambata trecuta de la Constanta. "Cainii" raman fara victorie pe teren propriu in acest an in jocurile oficia
Dinamo a comis-o din nou acasa, remizand cu Poli Iasi, scor 1-1, intr-un meci disputat sambata seara cu portile inchise, dupa incidentele de sambata trecuta de la Constanta. "Cainii" raman fara victorie pe teren propriu in acest an in jocurile oficiale, pentru ca in prima etapa a returului au cedat cu 0-3 in fata Otelului, si doar victoriile de la Targu Jiu si Constanta mai pastreaza trupa lui Ion Marin pe primul loc in clasament. Dinamo a dominat clar prima repriza, a si marcat un gol, primul al lui Danciulescu de la revenirea in "Groapa", dar ratarile mari au pastrat un avantaj minim, iar la reluare iesenii au fost mai curajosi si au reusit egalarea la o gafa de proportii a lui Barcauan. "Legea nescrisa a fotbalului si-a spus cuvantul din nou. Echipa care isi bate joc de ocazii plateste. Ne doare, dar mai sunt destule etape pana la final. Trebuie sa tragem invatamintele de rigoare, pentru ca in urmatoarele doua saptamani se joaca acest campionat", a afirmat Ion Marin, antrenorul lui Dinamo, dupa meci. "Sapaliga" nu l-a iertat nici pe Barcauan, pentru gafa de la golul egalizator al lui Poli. "Nu am inteles ce a vrut sa faca la faza aceea. Gafa aceea ne-a costat. Problema este ca atunci cand am dominat meciul nu ne-am concentrat ca s-o bagam in poarta. Am avut goluri in varful bocancului, dar ne-am batut joc de ele", a mai spus "Sapaliga".
Daca la meciul cu Otelul antrenorul a solicitat imperativ ca elevii sai sa nu fie amendati, de aceasta data el s-a situat pe o pozitie neutra, lasand la latitudinea conducerii eventuale sanctiuni pecuniare. "Nu stiu daca e bine sa amendam jucatorii sau nu. Nu au de ce sa nu fie motivati, pentru ca ei joaca pe puncte, pe bani, pentru a cuceri titlul si pentru imaginea lor. Pana la a da cu barda si a amenda trebuie sa ne gandim intai la momente constructive. Nu trebuie sa stricam atmosfera care abia s-a incropit. Va fi o discutie intre noi, probabil mai dura", a comentat Ion Marin. "Ne-am facut singuri greu acest meci. Am avut in prima repriza ocazii foarte bune de a marca, iar la pauza putea fi 3 sau 4-0 pentru noi. Ratarile se razbuna si ne pare rau ca ni s-a intamplat tocmai noua acest lucru. Ne-au prins pe contraatac si, pe greseala noastra, au reusit sa marcheze. Meciul cu Steaua de duminica viitoare va fi altfel, pentru ca ne motiveaza in plus. Este un derby de traditie si suntem obligati sa-l castiga. Dupa meciul de astazi ne asteptam la orice, inclusiv la amenzi", a mai spus Petre. Omul de afaceri Vasile Turcu, care a urmarit meciul impreuna cu alti fosti si actuali oficiali dinamovisti din sediul unei societati de asigurari din apropierea stadionului Dinamo, s-a declarat nemultumit de meci si de rezultat. "Cel mai grav este ca echipa nu a jucat nimic. Nu tu joc, nu tu atitudine, nimic din ceea ce ii trebuie unei echipe. Nu se poate castiga un meci cu <<avioane>>", a subliniat Turcu, care si-a anuntat intentia de a se retrage din actionariatul FC Dinamo in momentul in care i se vor restitui banii investiti.
Andrei Cristea, vedeta la Galati
In meciul de care dinamovistii erau direct interesati, cel de la Galati, Steaua s-a impus mult mai greu decat o indica scorul in fata celor de la OtelulUnicul gol al primei reprize l-a inscris Andrei Cristea in minutul 35, reluare superba din cemtrul careului dupa o centrare a lui Cristocea, insa pana atunci eroul partidei fusese "schiopul" Carlos, care a scos excelent in fata lui D. Stan, portarul stelist avand bafta apoi cand Baltoi n-a ajuns la o centrare a lui V. Tanase. Imediat dupa pauza acelasi Cristea obtine un penalti "a la Van Bommel", transformat sigur de Radoi, dupa care galatenii au dominat cea mai mare parte a rundei secunde, cele mai multe oportunitati de gol pe care acestia si le-au creat fiind zadarnicite de interventiile portughezului Carlos. Scorul final, 0-3, avea sa fie stabilit in minutele de prelungire de omul meciului, Cristea, care ieri la Galati a inscris primele goluri din acest campionat, reusite care par sa-l fi readus la forma din returul cu Valencia. (B.G. & C.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.