Preocupat de reticentele exprimate in ultima vreme de unii lideri europeni fata de extinderea, in continuare, a Uniunii Europene, presedintele Croatiei, Ivo Sanader, citat de EUobserver, insista ca acestea sa nu afecteze negocierile de aderare deja i
Preocupat de reticentele exprimate in ultima vreme de unii lideri europeni fata de extinderea, in continuare, a Uniunii Europene, presedintele Croatiei, Ivo Sanader, citat de EUobserver, insista ca acestea sa nu afecteze negocierile de aderare deja incepute cu Croatia. "Pentru noi, a subliniat Sanader in declaratia pentru EUobserver, este important ca Croatia sa fie judecata in functie de meritele proprii, fara a fi amestecata cu alte situatii legate, de pilda, de aderarea la UE a Turciei sau a altor tari din Balcani.
Presedintele croat a mai subliniat ca, daca tara sa va fi oprita din drumul spre UE, "toti ceilalti aspiranti isi vor pierde sperantele". Dar, daca Croatia va fi primita in Uniune, a adaugat el, "acesta va fi un mesaj pozitiv pentru vecini", vazand ca daca merg pe calea reformelor, vor avea acelasi viitor ca acela al Croatiei. Desi doreste ca tara sa sa fie evaluata in functie de meritele sale, Sanader crede ca in Balcani trebuie mentinuta perspectiva aderarii la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.