Andrei Harnagea (in varsta de 17 ani) si germanul Jens Hoeing (18 ani), componenti ai echipei GU-Racing din Formula BMW, au oferit ieri o scurta demonstratie a puterii bolizilor lor in fata a catorva sute de bucuresteni prezenti in Piata Constitutiei
Andrei Harnagea (in varsta de 17 ani) si germanul Jens Hoeing (18 ani), componenti ai echipei GU-Racing din Formula BMW, au oferit ieri o scurta demonstratie a puterii bolizilor lor in fata a catorva sute de bucuresteni prezenti in Piata Constitutiei, cu prilejul prezentarii echipei germane, relateaza Rompres. Andrei Harnagea devine primul pilot roman ce concureaza in competitii auto Formula BMW din Germania, o rampa de lansare a tinerelor talente catre lumea Formulei 1. El face parte din echipa patronata de Gunther Unterreitmeier, gratie unui contract de sponsorizare cu Automobile Bavaria, firma care l-a sustinut financiar in ultimii doi ani si in campionatul national de karting. Formula BMW cuprinde 4 serii, in Germania, Marea Britanie, Asia si America de Nord, in care concureaza 80 de piloti, toti cu visul de a promova in Formula 1. Piloti ca Niko Rosberg, Christian Klien si Ralph Schumacher si-au facut ucenicia in cursele Formulei BMW. Harnagea va pilota un monopost cu nr 21, o replica la dimensiuni reduse a unui bolid de Formula 1 ce permite invatarea elementelor de baza in pilotajul de mare performanta. Bolidul dezvolta o putere de 140 CP, gratie unui motor in patru cilindri de motocicleta BMW, care permite, datorita greutatii reduse (455 kg, inclusiv pilotul), performante remarcabile cum ar fi viteza maxima de 230 pana la 250 km/h si accelerarea de la zero la 100 km/h in mai putin de patru secunde.
Aplaudat de primarul general
Andrei si-a descoperit relativ tarziu pasiunea pentru sportul motor, la 13 ani, dar a muncit mult pentru a recupera handicapul. "Mi-am inceput cariera la 13 ani la scoala de karting de la Herastrau si am evoluat in fiecare an la o categorie diferita si acum, in al patrulea an, am ajuns in Formula BMW. Pur si simplu mi-am dat seama abia la 13 ani ca vreau sa fac sportul motor si mi-am propus atunci sa incerc sa recuperez handicapul. Este un pic stresant, se asteapta foarte mult de la mine si eu incerc sa nu dezamagesc pe nimeni. A fost greu, dar va fi si mai greu pentru ca ma voi bate cu cei mai buni piloti din lume". In primul sau an in Formula BMW, Harnagea nu are stabilit nici un obiectiv, el urmand sa se adapteze cu rigorile acestei competitii. La finele sezonului va avea loc o evaluare si de comun acord se vor stabili obiectivele pentru 2007. Andrei, al carui model este germanul Nick Heidfeld, este insa optimist inaintea primului sau sezon. "Sper sa termin in primii 12 din cei 21 piloti din circuit, iar in clasamentul separat pentru incepatori, in primii 5". La demonstratia din Piata Constitutiei au fost prezenti, printre altii, primarul general Adriean Videanu si Ilie Nastase. In 2006, Formula BMW se va desfasura pe 9 circuite, 8 in Germania si unul in Olanda, cu cate 2 curse in week-end, 18 in total. Sezonul debuteaza cu circuitul de la Hockenheim (6-9 aprilie) si se incheie pe acelasi circuit in octombrie (26-29 octombrie). GU-Racing s-a clasat pe locul 4 in sezonul trecut si are un buget pentru acest an de 700.000 euro. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.