Conducerea Consiliului National Secuiesc se pregateste de organizarea unei noi Mari Adunari Secuiesti, la inceputul lunii iunie, la Ditrau, judetul Harghita. Comitetul Permanent al CNS s-a intrunit, sambata seara, la Sfantu Gheorghe, pentru a dezbate
Conducerea Consiliului National Secuiesc se pregateste de organizarea unei noi Mari Adunari Secuiesti, la inceputul lunii iunie, la Ditrau, judetul Harghita. Comitetul Permanent al CNS s-a intrunit, sambata seara, la Sfantu Gheorghe, pentru a dezbate unele probleme interne, dar si pentru a trage concluziile Marii Adunari Secuiesti din 15 martie, de la Odorheiu Secuiesc. Dupa sedinta, presedintele CNS, Csapo Jozsef, a declarat ca CNS se pregateste deja pentru organizarea, la inceputul lunii iunie, a unei noi Mari Adunari Secuiesti. "Am ales luna iunie pentru organizarea acestei Adunari Secuiesti fiindca va trece aproape o luna de la raportul de tara, astfel ca adunarea se va desfasura dupa ce stim deja rezultatele", a spus Csapo, adaugand ca CNS a avertizat institutiile europene sa nu introduca in Uniunea Europeana tensiuni, deci sa se rezolve, inainte de aderarea Romaniei la UE, garantarea prin lege a statutului de autonomie a Tinutului Secuiesc. "Este in interesul nostru ca Romania sa se integreze in UE in cel mai scurt timp, dar nu este in interesul nostru ca integrarea sa aiba loc fara ca Romania sa garanteze prin lege autonomia secuimii", a spus Csapo. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.