PSD&Nastase au tinut capul de afis si au alimentat copios presa cu subiecte tari in ultima vreme. Alianta DA a aparut in acelasi interval prea palida si neinteresanta pentru jurnalisti si ca atare ignorata. Parea ca Basescu si Tariceanu au zile m
PSD&Nastase au tinut capul de afis si au alimentat copios presa cu subiecte tari in ultima vreme. Alianta DA a aparut in acelasi interval prea palida si neinteresanta pentru jurnalisti si ca atare ignorata. Parea ca Basescu si Tariceanu au zile mai bune. A fost o incercare de a respecta aranjamentul intervenit cu catva timp in urma. Liderii PD si PNL au convenit sa nu se mai atace in public. Era de asteptat ca armistitiul sa reziste pana la raportul de tara. Minunea a durat o fractiune de secunda. De luni insa pagina intai e tinuta de povesti din zona crepusculara a puterii. Avem intai o excitanta afacere de sex&politica. Se face vorbire despre ce se intampla in paturile unora, intamplator lideri consacrati ai ADA. Care cu ce amanta isi duce traiul mizer. Cum isi plaseaza duducile in posturi cheie. Unii zic ca sunt minciuni, calomnii si mizerii. Altii, ca e adevar, pardon de expresie, gol-golut. Sexistii din ambele tabere s-au napustit. Goarnele indignarii reciproce s-au auzit. Unii chiar au exclamat Oooooo ! Femeia se vede iar fie terfelita, fie tratata ca o zeita. Este cand aratata acuzator cu degetul, cand unul zice ca nu poate fi atinsa nici cu gandul, darmite cu pacatul. Unii si-au gasit fericiti tribuna de la care predica impotriva politicii imunde, altii apara o cauza clasata. Banalitatile cele mai stridente s-au rostit cu un aer solemn. Mare scofala. Povestea e aceeasi de cand lumea. Ne pierdem vremea. Nimic nou. S-au ridicat la parapet si moralistii, dezgustatii, misoginii, curvarii, invidiosii, grabiti sa traga concluzii. Crede cine-o vrea, ce vrea, cat vrea. Sigur este ca lumea s-a amuzat, presa a avut din ce "trai bine". Unii fac apropouri la criteriile care guverneaza recrutarea elitelor, zau asa, din ultima campanie electorala si vad perplecsi cum functioneaza resortul de cadre ADA. Basme de adormit copiii, interzis sub 18 ani, parintii privesc filme porno.
Mai avem o tarasenie, mare si gogonata pe adresa ADA: bancul prost de la CNSAS.
S-a operat chirurgical. Marele pericol Ticu Dumitrescu a fost stopat sa faca rau securistilor de toate gradele. Care ajunsi mahari prin banci, care parlamentari, care patroni media, care oameni de afaceri superprosperi. Toti tematori sa nu piarda situatia lor actuala. Reteaua a functionat impecabil. Agentii Securitatii strecurati pretutinteni si-au dat mana. Dosarele raman sa mucegaiasca. Vagoanele de hartie cedate de SRI pot sa ocupe timpul a vreo mie de CNSAS-uri. Piedere de vreme, praf in ochii lumii, diversiune de proportii. Vezi Doamne, suntem deschisi, vrem sa fie cercetate arhivele, demascati diavolii rosii de le zice si bolsevici! Si cand te gandesti ca noi prostii am crezut. Zilele astea s-a complotat pentru aducerea cuiva convenabil, dispus sa faca jocurile cele mari si murdare din culise. Asa am aflat si noi cum arata subterana politica. Cine cu cine e inhaitat, cine interesele cui le apara. Cei care au montat chestia asta se simt siguri pe ei, daca pe fata sfideaza cinic societatea romaneasca.
Furati de aceste evenimente, PSD a fost uitat. Pe cine intereseaza cuvintele lui Geoana vizavi de tentativa de puci contracarata de partidul sau? O asemenea declaratie ar fi fost considerata incendiara cu numai cateva zile in urma. Acum a trecut anonima. Sau cine observa ca Ion Iliescu a preluat puterea in PSD? Faptul apare de la sine inteles, plicticos chiar. Solutia de avarie a PSD si proeminenta de ultima ora a celui care trece acum drept salvatorul partidului nu par sa mai impresioneze. Si congresul de care se vorbea insistent pana mai ieri a cazut in dizgratie. E un basm cu cocosul rosu. Liderii de filiale dau inapoi cand aud ca delegatii la congres se vor stabili prin alegeri libere de jos in sus. Amenintarea tine, nimeni nu mai vrea congres. Liderii de filiale se gandeau ca vin la Bucuresti, ca minerii, baga voturile in urna, darama conducerea, dar ei raman ficsi pe posturi. Geoana&Mitrea isi apara energic fotoliile. Vreti congres, dragi tovarasi? OK, il aveti, garantat, dar si voi va veti pierde functiile, ca nici voi nu sunteti iubiti la voi acasa. S-a inteles? Si s-a facut liniste in PSD, lucrurile raman ca in gara. Veneticii, tradatorii vor fi eliminati. S-au dat cateva exemple, ca sa fie clar. Povestea cu platformele, parca PSD ar fi tren, a cazut. Nastase se vede pus la colt chiar de Iliescu, care ii cere sa lase de o parte ifosele de lider. Sa se tina macar un an pe acasa, pana isi rezolva problemele cu Parchetul, cu imaginea... Amabilitatile au disparut, revenim la capitolul lupta pentru putere.
Asadar saptamana asta a stralucit pe firmament Alianta DA. Actorii au fost Basescu, Boc, Ticu Dumitrescu, Ludovic Orban, nu Iliescu, Geoana, Nastase. ADA a stat prin vestiare, prin culise, prin magazii de decoruri, ca sa iasa acum in fata cortinei pentru a rosti cateva replici memorabile in speranta ca va primi aplauze. Ei bine, bravoooo, le-a primit. A reusit sa se faca de ras, sa stoarca lacrimi, sa fie in centrul atentiei. Sondajele care arata ADA undeva sus, la vreo 30 de procente de vesnicul rival PSD, au fost ingnorate de presa. Au aparut prin colturi puchinite, unde ochiul nu ajunge vreodata. Cu toata comedia asta de balci, electoratul respinge PSD, pentru a acorda favorurile acestor actorasi portocalii care ne-au dat o reprezentatie de gala, cu toate ingredientele, sex, politichia, intrigi de budoar, secrete tari, comploturi de culise, declaratii sforaitoare...Bis!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.