Traian Basescu a atras atentia ieri asupra "unui element neplacut" reprezentat de incapacitatea de a pune in functiune sistemul informatic de incasare a TVA, intarziere ce apartine Ministerului de Finante. Acest domeniu este important, deoarece astfe
Traian Basescu a atras atentia ieri asupra "unui element neplacut" reprezentat de incapacitatea de a pune in functiune sistemul informatic de incasare a TVA, intarziere ce apartine Ministerului de Finante. Acest domeniu este important, deoarece astfel se urmaresc veniturile din care Romania contribuie la bugetul Uniunii Europene. Incasarea TVA a fost definita de seful statului drept "o adevarata nenorocire pentru hoti", iar aceasta problema, alaturi de agricultura, se va reflecta negativ in raportul de tara, ambele urmand sa primeasca stegulete rosii. Acestea nu inseamna insa, a mentionat Basescu, activarea clauzei de salvgardare. Intrebat daca relatia dintre Guvern si Presedintie ar putea conduce la activarea unei clauze de salvgardare in eventualitatea unei crize politice, presedintele a aratat ca ii este destul de greu sa faca aprecieri in legatura cu ultimele evolutii din tara. El a recunoscut ca i-a rugat pe liderii PD sa nu se antreneze intr-un conflict public, obiectivul PD ramanand integrarea. "I-am rugat sa nu intre intr-un joc care sa creeze o criza politica plecand de la premisa ca sunt destui care o doresc" , a conchis presedintele Traian Basescu. (Anca HRIBAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.