Complexul National Muzeal "Astra" Sibiu prezinta imaginea femeii ardelence surprinsa de-a lungul timpului in fotografie. Expozitia isi propune sa prezinte fotografii de o importanta valoare documentara, realizate incepand din a doua jumatate a secolu
Complexul National Muzeal "Astra" Sibiu prezinta imaginea femeii ardelence surprinsa de-a lungul timpului in fotografie. Expozitia isi propune sa prezinte fotografii de o importanta valoare documentara, realizate incepand din a doua jumatate a secolului al XIX-lea de fotografi-artisti ce au trait si si-au desfasurat activitatea in Transilvania.
Fotografiile care urmeaza a fi expuse au in prim-plan femeia ardeleanca, indiferent de etnia din care ea provine, surprinsa in diferite ipostaze specifice activitatilor sale. Predominant, insa, vor fi expuse imagini ale femeii care isi etaleaza, cu mandrie, portul popular specific, dornica parca sa ne destainuie, astfel, povestea vietii sale prin intermediul costumului pe care il poarta.
Astazi, fotografii ale doamnelor ce imbracau ia si catrinta pentru a fi originale si pentru a-si demonstra patriotismul se mai gasesc doar in colectiile muzeelor sau in colectii particulare.
Oglinda a epocii, prezentand chipuri si porturi de odinioara, fotografia este un martor al vremurilor trecute, un document iconografic cu ajutorul caruia se poate urmari, pe o perioada de mai bine de 150 de ani, evolutia portului popular din Transilvania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.