Vicepresedintele Aliantei Civice Sorin Iliesiu i-a adresat ieri o scrisoare presedintelui Basescu, in care ii cere ca, in demersurile sale de condamnare a crimelor comunismului, sa tina seama de raportul elaborat de echipa de istorici a Centrului Int
Vicepresedintele Aliantei Civice Sorin Iliesiu i-a adresat ieri o scrisoare presedintelui Basescu, in care ii cere ca, in demersurile sale de condamnare a crimelor comunismului, sa tina seama de raportul elaborat de echipa de istorici a Centrului International de Studii asupra Comunismului din cadrul Fundatiei Academia Civica, supervizata de un Consiliu stiintific format din mai multe personalitati de varf ale istoriei comunismului romanesc si mondial. "Stimate Domnule Presedinte, asa cum afirmati pe buna dreptate, condamnarea criminalitatii comunismului trebuie facuta in baza unui Raport elaborat de o comisie validata stiintific care sa constate crimele comunismului, la fel cum a fost condamnat si Holocaustul. Prin meritul exceptional al societatii civile, Raportul solicitat de dumneavoastra exista intr-o forma stiintifica exemplara. Acest raport a fost elaborat in ultimii 12 ani sub forma unui vast material documentar de catre o echipa de istorici", se arata in scrisoarea lui Iliesiu, membru al Grupului pentru Dialog Social si initiatorul Apelului de condamnare a crimelor comunismului, din 10 martie a.c.. Iliesiu mai spune ca o parte din documentarul respectiv este cuprins in 'Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei' de la Sighet, initiat de Ana Blandiana in 1993, in calitate de membru al Consiliului director al Fundatiei Academia Civica. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.