Roche isi extinde reteaua globala de productie pentru oseltamivir - Tamiflu, astfel ca, pana la sfarsitul anului 2006, va putea produce pana la 400 de milioane de doze anual. ''Aceasta crestere a capacitatilor de productie cu 100 de milioane de doze
Roche isi extinde reteaua globala de productie pentru oseltamivir - Tamiflu, astfel ca, pana la sfarsitul anului 2006, va putea produce pana la 400 de milioane de doze anual. ''Aceasta crestere a capacitatilor de productie cu 100 de milioane de doze va fi realizata cu ajutorul partenerilor externi identificati in ultimele luni, dar si prin extinderea capacitatilor de productie ale Roche.
Reteaua globala de productie a Tamiflu va include cateva locatii proprii si mai mult de 15 subcontractanti externi, din noua tari din intreaga lume. Acesti parteneri au fost selectati in primul rand datorita capacitatilor lor de a produce cantitati substantiale de materii prime intermediare si finite, in conformitate cu standardele Roche de calitate, intr-un timp relativ scurt'', precizeaza reprezentantii companiei Roche.
Totodata, Roche este in etapa finala de negociere pentru acordarea unei sublicente de productie unei companii chineze.
De asemenea, Roche evalueaza varianta transferului de tehnologie si expertiza, in scopul de a face posibila producerea de oseltamivir - Tamiflu - in Africa.
Toate acestea se adauga acordarilor de sublicente de productie complete catre Hetero si Shanghai Pharmaceuticals, anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.