Decizia grupului Microsoft de a amana lansarea pe piata a noului sistem de operare Windows Vista a determinat firma de consultanta IDC sa-si reduca cu doua procente estimarile referitoare la numarul de computere personale care vor fi vandute in acest
Decizia grupului Microsoft de a amana lansarea pe piata a noului sistem de operare Windows Vista a determinat firma de consultanta IDC sa-si reduca cu doua procente estimarile referitoare la numarul de computere personale care vor fi vandute in acest an in SUA.
Potrivit prognozarilor realizate de IDC, in acest an marii producatori de computere personale precum Dell Inc., Hewlett-Packard Co., Gateway Inc. sau Lenovo Group Ltd. vor vinde aproximativ 68,2 milioane PC-uri in SUA. Anterior, in luna noiembrie 2005, aceeasi firma de consultanta estima ca in 2006, pe piata americana, vor fi vandute aproximativ 69,5 milioane PC-uri, in crestere comparativ cu 63,9 milioane unitati in 2005. In ceea ce priveste vanzarile la nivel global, ultimele estimari ale IDC prognozeaza o cifra de 229,4 milioane PC-uri, in scadere usoara fata de cifra de 229,5 milioane unitati prognozata in luna noiembrie a anului trecut.
"Data lansarii sistemului de operare Windows Vista va avea un anumit impact asupra datei cand consumatorii vor achizitiona noi computere, dar nu si asupra deciziei de a achizitiona sau nu un nou PC", a apreciat analistul IDC Loren Loverde. In plus, IDC prognozeaza ca in 2007, dupa lansarea Windows Vista, vanzarile de computere personale vor inregistra o crestere semnificativa. Saptamana trecuta, Microsoft, cel mai mare producator mondial de programe software, a anuntat ca versiunea noului sistem de operare Windows Vista destinata consumatorilor individuali va aparea pe piata in luna ianuarie 2007, si nu in a doua jumatate a lui 2006, cum s-a anuntat anterior. In schimb, versiunile destinate firmelor si marilor corporatii internationale ar urma sa apara in luna noiembrie 2006, in acest caz nefiind prognozata nici o intarziere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.