Fostul comandant al Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi, comisarul sef Gheorghi Plai, este considerat nevinovat pentru acuzatiile aduse in cazul uciderii Larisei Chelaru. Procurorul Vasili Pretula, cel care se ocupa de acest dosar, a aruncat
Fostul comandant al Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi, comisarul sef Gheorghi Plai, este considerat nevinovat pentru acuzatiile aduse in cazul uciderii Larisei Chelaru. Procurorul Vasili Pretula, cel care se ocupa de acest dosar, a aruncat ieri in aer toate acuzatiile asupra politistilor care au lucrat in cazul fetitei ucise, politisti care au fost aspru acuzati o parte a presei locale si centrale si sanctionati de o comisie a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). "Ancheta noastra a aratat ca trupul fetitei nu a stat in subsolul cladirii si sunt probe stiintifice pentru aceste afirmatii si astfel, politistii care au lucrat in acest caz au luat-o in barba degeaba. Pe langa acestea, Robert Ciobanu, principalul suspect in comiterea asasinatului nu este si cel care a violat-o pe fetita. Am gasit pe corpul fetei urme de lichid seminal care nu-i apartin lui Robert Ciobanu, ci altui tanar. Facem cercetari pentru a-l identifica pe cel de-al doilea cofaptas al violului urmat de crima", a aratat ieri procurorul criminalist Vasili Pretula.
Masuri pripite
Astfel, toti cei cinci politisti care au fost acuzati in dosar de catre comisia de la MAI si care au fost aspru sanctionati, chiar dati afara din structura, sunt scuzati in totalitate de probele stiintifice stranse de procurorul care ancheteaza cazul. In acest fel, nu numai ca deciziile luate de comisia MAI au fost cel putin pripite, insa carierele profesionale a acelor politisti au fost terfelite pe nedrept. "Am spus de la bun inceput ca dosarul Larisa nu e un caz incheiat, iar politistii care au lucrat in dosar si-au facut datoria si o vor face in continuare pana la definitivarea completa a cazului. In ceea ce priveste masurile luate asupra acelor politisti, consider ca s-au luat masuri pripite pentru ca in cazul in care s-au facut greseli - si recunosc ca s-au facut - masurile trebuiau luate la definitivarea completa a cazului", a aratat ieri comisarul sef Gheorghi Plai, fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi, unul dintre cei care au fost demisi din functie dupa cazul Larisa Chelaru.
Toate aceste decizii pripite au pornit de la zeci de articole care au aparut intr-o parte a presei locale din Iasi si apoi in presa din Capitala, articole care ii acuza in mod direct pe politisti de incompetenta in rezolvarea acestui caz. La doua zile de la descoperirea cadavrului Larisei Chelaru, avea loc bilantul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), iar reprezentantii IGPR trebuiau sa ia o decizie cu cele relatate in presa din Iasi si astfel la foarte scurt timp au fost demisi mai multi politisti, dupa cate se pare pe nedrept.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.