Consilierii judeteni din Timis au aprobat inceperea procedurilor de inchiriere a Stadionului "Dan Paltinisanu" contra sumei de 100.000 de euro pe an, imediat ce "Poli" Timisoara se va transforma intr-o societate comerciala. Potrivit unei hotarari a C
Consilierii judeteni din Timis au aprobat inceperea procedurilor de inchiriere a Stadionului "Dan Paltinisanu" contra sumei de 100.000 de euro pe an, imediat ce "Poli" Timisoara se va transforma intr-o societate comerciala. Potrivit unei hotarari a Consiliului Judetean Timis din 2005, s-a aprobat darea in folosinta gratuita pana in anul 2008 a stadionului catre Clubul Sportiv "Fotbal Club Universitar Politehnica Timisoara". "In adoptarea hotararii s-a avut in vedere statutul clubului, de asociatie fara scop lucrativ, persoana juridica non-profit. Recent, CJ Timis a fost informat ca s-a autorizat constituirea Societatii Comerciale FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, care are ca actionar principal Balkan Petroleum LTD cu sediul la Londra. Intrucat, incepand cu campionatul 2006/2007, echipa va participa la competitiile interne si internationale sub egida unei societati comerciale, nu se mai justifica darea in folosinta gratuita a stadionului. Cum stadionul face parte din domeniul public al judetului Timis, propunem inchirierea acestuia, cu respectarea reglementarilor in vigoare", se arata in referatul prezentat in plenul CJT. Presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, a precizat ca propunerea consilierilor este ca banii obtinuti in urma inchirierii arenei "sa se intoarca in investitii in stadion". Cativa consilieri au cerut precizari suplimentare, astfel incat stadionul sa fie inchiriat catre "Poli"Timisoara si nu sa ajunga la alta echipa. "Trebuie sa avem in vedere faptul ca la procedurile de inchiriere s-ar putea prezenta altii, Gigi Becali de exemplu", a spus consilierul Ionel Tutac. Petre Nadasteanu, secretarul CJ Timis, a informat ca "Poli" va trebui sa dea administratiei judetene, care este proprietara stadionului, pe langa chirie, 3% din taxele de reclama, sa incheie contract cu Directia de prestari servicii a CJ Timis pentru tot ceea ce reprezinta administrarea stadionului, inclusiv plata utilitatilor, care se ridica la circa 400.000 de RON pe an. Ion Craciunescu, director general al lui "Poli" Timisoara, considera ca decizia alesilor judeteni este corecta, dar cuantumul chiriei va fi negociat. "Unde este lege, nu este loc de tocmeala. Ne asteptam ca, dupa ce vom deveni societate pe actiuni, raporturile contractuale cu administratia judeteana sa se schimbe, pentru ca asa este legal. Sunt sume imense, dar nu avem ce face. Trebuie sa ne numim SA, trebuie sa suportam consecintele", a declarat Craciunescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.