PNL si-a lansat ieri cu surle si trambite, in frunte cu premierul Tariceanu, proiectul "Liberalii pentru Romania", axat pe reforma rurala si pe cea a sistemului de sanatate. La evenimentul gazduit de Teatrul National Bucuresti (TNB), au luat parte li
PNL si-a lansat ieri cu surle si trambite, in frunte cu premierul Tariceanu, proiectul "Liberalii pentru Romania", axat pe reforma rurala si pe cea a sistemului de sanatate. La evenimentul gazduit de Teatrul National Bucuresti (TNB), au luat parte lideri ai partidului, multi parlamentari, dar si cateva sute de reprezentanti PNL din teritoriu.
Cu mic cu mare, liberalii au urcat pe scena TNB pentru a-si prezenta reformele, deja cunoscute de marea majoritate a celor prezenti, tocmai intr-o zi cu intensa activitate parlamentara. Deputatii si senatorii PNL au preferat, astfel, sa isi aplaude ministrii intr-un cadru festiv, in timp ce, simultan, in sedinta de plen a Camerei, era respinsa la diferenta de numai un singur vot Ordonanta privitoare la infiintarea fundatiei Gojdu. Interesul alesilor liberali a fost insa prezenta la un eveniment de partid, si nu la sustinerea actelor Cabinetului Tariceanu, in Parlament. Au participat, intre altii, parlamentarii Mona Musca, Dan Motreanu, Varujan Vosganian, Puiu Hasotti, Gheorghe Flutur, Eugen Nicolaescu, Theodor Melescanu. Presedintele liberalilor a tinut sa faca o "baie de multime" printre propriii membri de partid inaintea inceperii programului, schimband amical cate o vorba cu liderii PNL.
Reformele
Reformele liberale in cadrul agriculturii si sanatatii au fost prezentate de ministrii liberali, Gheorghe Flutur si Eugen Nicolaescu si de o serie de specialisti prezentati de acestia. Ministrul Agriculturii a vorbit despre necesitatea dezvoltarii rurale in contextul integrarii europene a Romaniei. "PNL promoveaza ideea crearii conditiilor economice si sociale pentru modernizarea spatiului rural si cresterea calitatii vietii in mediul rural prin politici guvernamentale destinate sprijinirii agriculturii in mediul rural, dezvoltarii infrastructurii rurale si crearii unei clase de mijloc rurale, implicata in activitati economice durabile", a declarat Flutur. El a trecut in revista toate proiectele liberale in domeniu. La randul sau, Nicolaescu a sustinut necesitatea continuarii reformelor in sanatate insistand ca "sanatatea cetatenilor este o prioritate pentru PNL".
Amprentare la Urgenta
Prezent la intrunire, directorul Spitalului Caritas din Bucuresti, Bogdan Janssen, a informat ca PNL va propune ca persoanele care se prezinta la serviciile de urgenta fara un act de identitate sa fie amprentate si fotografiate. Janssen a apreciat ca, prin fotografierea si amprentarea acestora, Politia ii va putea identifica ulterior, iar astfel spitalul in cauza va fi capabil sa isi recupereze cheltuielile, cand este cazul. La finalul lansarii, premierul Tariceanu si-a salutat ministrii pe care i-a incredintat de sprijinul sau total. "Sunt mandru ca sunt liberal. A guverna presupune competenta si curaj", a fost mesajul primului-ministru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.