Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a prezentat potentialilor investitori chinezi motivele pentru care Romania este un partener de incredere in vederea dezvoltarii unor afaceri in domeniul IT&C, in cadrul forumurilor econ
Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a prezentat potentialilor investitori chinezi motivele pentru care Romania este un partener de incredere in vederea dezvoltarii unor afaceri in domeniul IT&C, in cadrul forumurilor economice de la Shanghai si Beijing.
Exemplele oferite in acest sens au fost cele mai importante proiecte dezvoltate de MCTI in 2006 si anume strategia de broadband a Romaniei, privatizarile totale ale companiilor din domeniu la care statul roman mai detine actiuni, precum si celelalte proiecte care au ca scop introducerea noilor tehnologii in vederea trecerii la Societatea Informationala. "Romania si Republica Populara Chineza sunt parteneri economici cu traditie, cooperarea dintre cele doua tari putand sa constituie un real exemplu pentru alte state", a declarat ministrul Zsolt Nagy.
Domeniile principale de cooperare intre Romania si Republica Populara Chineza, in opinia ministrului Comunicatiilor, vizeaza schimbul de informatii referitoare la politici si norme in domeniul IT&C, cooperarea si schimbul de experienta in ceea ce priveste dezvoltarea-cercetarea de noi produse din domeniu, in special in domeniul generatiei a 3-a de telefonie mobila si utilizarea de servicii electronice, dezvoltarea si implementarea unor sisteme informatice integrate, precum si de aplicatii software in domeniul comunicatiilor, utilizand produse ale cercetarii si dezvoltarii din cele doua tari.
Nu in ultimul rand, exploatarea pietelor apartinand unor terte tari in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei poate fi un alt domeniu de cooperare romano-chinez. Ministrul roman a participat alaturi de Traian Basescu, presedintele Romaniei, la intalnirea cu presedintele chinez, domnul Hu Jintao, si a avut o intrevedere cu omologul sau Wang Xudong, ministrul Industriei informaticii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.