Suveranul Pontif a binecuvantat ieri ziarul ZIUA, reprezentat la reuniunea PPE, in cadrul unei audiente speciale. Europa nu poate fi decat imbogatita de valorile crestine. Iar raspunsul Batranului Continent la provocari precum dezvoltarea economica,
Suveranul Pontif a binecuvantat ieri ziarul ZIUA, reprezentat la reuniunea PPE, in cadrul unei audiente speciale. Europa nu poate fi decat imbogatita de valorile crestine. Iar raspunsul Batranului Continent la provocari precum dezvoltarea economica, procesul de extindere, definirea unei politici de apropiere intre statele membre sau a propriului "model social", trebuie sa aiba ca premisa "lealitatea creativa" fata de ereditatea crestina. Acesta este indemnul Suveranului Pontif adresat, ieri, reprezentantilor Partidului Popular European, cu ocazia unei audiente desfasurate in aula Binecuvantarii de la Vatican. De asemenea, pe langa identitatea crestina a Europei, Papa a reamintit liderilor Batranului Continent valorile "in mod ferm nenegociabile" ale Bisericii: salvgardarea vietii de la conceptie pana la moartea naturala, familia bazata pe casatoria dintre barbat si femeie, precum si dreptul parintilor de a educa copii. "Numai punand in valoare radacinile sale crestine - a afirmat Sfantul Parinte - Europa va putea sa ofere o atmosfera de securitate optiunilor cetatenilor si natiunilor si, in consecinta, sa reafirme constientizarea faptului de a participa la o civilizatie comuna, precum si sa inspire implicarea tuturor cetatenilor pentru a raspunde problematicilor actuale si a construi un viitor mai bun". Sustinerea si promovarea ereditatii crestine trebuie sa inceapa - a evidentiat Papa - cu respingerea ferma a politicii raspandite in Europa de astazi, care tinde sa excluda traditiile religioase din spatiul public.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.