Senatorii au aprobat ieri Ordonanta privind prevenirea violentei pe stadioane si in timpul competitiilor sportive. Potrivit textului adoptat, suporterii echipelor sportive care intra in tribune cu benere cu insemne obscene, care manifesta acte de hul
Senatorii au aprobat ieri Ordonanta privind prevenirea violentei pe stadioane si in timpul competitiilor sportive. Potrivit textului adoptat, suporterii echipelor sportive care intra in tribune cu benere cu insemne obscene, care manifesta acte de huliganism sau ii agreseaza pe ceilalti spectatori vor fi sanctionati cu suspendarea dreptului la acces pe stadion pe o perioada stabilita de o instanta judecatoreasca. De asemenea, spectatorilor le este interzis accesul pe stadioane sau in salile de sport cu bauturi alcoolice, faclii, artificii, petarde, torte, sticle, materiale incendiare ori fumigene, substante toxice, halucinogene, lacrimogene sau paralizante, precum si cu alte obiecte care ar duce la tulburarea ordinii publice. Nu sunt primiti pe stadion nici cei care vin cu afise, embleme, pancarte, benere sau steaguri care incita la xenofobie, ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta publica. Accesul interzis este valabil si pentru persoanele despre care se cunoaste ca au savarsit acte de violenta pe stadioanele.
Senatorii au respins insa prevederea potrivit careia spectatorii care nu ocupau, in timpul concursurilor sportive, locurile inscrise pe biletele sau pe documentele de acces ar fi fost amendati cu sume intre 200 si 1.000 de RON. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.