Tabla de sah a meciului dintre campionul mondial Veselin Topalov si laureatul european Liviu Dieter Nisipeanu va fi semnata de cei doi mari sportivi si de presedintele Romaniei, Traian Basescu, dupa care va fi scoasa la licitatie, informeaza organiza
Tabla de sah a meciului dintre campionul mondial Veselin Topalov si laureatul european Liviu Dieter Nisipeanu va fi semnata de cei doi mari sportivi si de presedintele Romaniei, Traian Basescu, dupa care va fi scoasa la licitatie, informeaza organizatorii celui mai important eveniment sahistic organizat in Romania. Totodata, organizatorii intalnirii programate sa se desfasoare la Bucuresti, in perioada 6-9 aprilie, in salonul "New York" din incinta "Sofitel World Trade Center", au mai precizat ca banii obtinuti din aceasta licitatie vor fi folositi ca fond de premiere pentru finalele Campionatelor Nationale de juniori. Conform protocolului pus la punct pentru aceasta disputa, Topalov si Nisipeanu vor juca patru partide, iar timpul de gandire pentru fiecare jucator a fost fixat la doua ore pentru primele 40 de mutari, o ora pentru urmatoarele 20 de mutari si 15 minute pentru terminarea partidei, cu un "bonus" de 30 de secunde pentru fiecare mutare efectuata dupa mutarea 60. Desi are un caracter demonstrativ, rezultatul intalnirii va fi contabilizat de FIDE pentru clasamentul mondial. In alta ordine de idei, presedintele Romaniei, Traian Basescu, va fi prezent pe data de 6 aprilie la deschiderea oficiala a evenimentului si va efectua prima mutare. Topalov este asteptat sa soseasca in Romania in dupa-amiaza zilei de 5 aprilie, cu o cursa Madrid - Bucuresti, urmand sa participe, in jurul orelor 19,30, la conferinta oficiala de presa si la ceremonia de tragere la sorti a culorilor. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.