Cum comentati situatia de la CNSAS?
Din ceea ce am vazut prin ziare si la televiziuni, pare evident ca Ticu Dumitrescu a fost lucrat astfel incat sa nu castige presedintia CNSAS. Desigur, sub aspect legal nu se poate reprosa nimic: alegerile au
Cum comentati situatia de la CNSAS?
Din ceea ce am vazut prin ziare si la televiziuni, pare evident ca Ticu Dumitrescu a fost lucrat astfel incat sa nu castige presedintia CNSAS. Desigur, sub aspect legal nu se poate reprosa nimic: alegerile au fost corecte. Insa era aproape oficial stiut ca Ticu Dumitrescu va fi presedintele acestei institutii. Am citit in ziare ca era un aranjament in acest sens.
I-ati avut in partid atat pe Constantin Ticu Dumitrescu, cat si pe Corneliu Turianu. Care dintre ei credeti ca e mai potrivit la sefia CNSAS?
Sigur ca pozitia lui Ticu Dumitrescu este mai tare. Are mai multe atuuri pentru a ocupa aceasta functie: este presedintele AFDPR, fost detinut politic, initiator al proiectelor privind lustratia si deconspirarea Securitatii. Cred ca Turianu n-a vorbit in numele lui, ci a unui grup de interese.
Ticu Dumitrescu acuza implicarea presedintelui Traian Basescu in aceasta "lucrare".
Nu stiu. Este posibil.
In Parlament se dezbate proiectul Legii lustratiei. Cate sanse acordati acestui demers?
Este prea tarziu. Au trecut 16 ani de la revolutie, iar cei vizati de lustratie au fost deja presedinti de tara, ministri, parlamentari. De aceea cred ca efectele vor fi mai mici decat daca s-ar fi facut cu mai multi ani in urma.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.