Presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989", Doru Maries, i-a cerut, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintelui Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, sa il excluda din partid pe Ion Iliescu, in caz contrar urmand sa suporte unele dezv
Presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989", Doru Maries, i-a cerut, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintelui Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, sa il excluda din partid pe Ion Iliescu, in caz contrar urmand sa suporte unele dezvaluiri privind familia sa, informeaza Rompres. Asociatia "21 Decembrie 1989" cere in mod expres excluderea din PSD a senatorului Ion Iliescu pe fundalul "curateniei morale" anuntate de Mircea Geoana, in conditiile in care Iliescu este invinuit in dosarele Revolutiei Romane si mineriadei si cercetat de DNA, intr-un alt dosar, alaturi de deputatul PSD Emilian Cutean. Excluderea din PSD a lui Ion Iliescu si Emilian Cutean a fost solicitata in urma cu doua saptamani de o delegatie a Asociatiei "21 Decembrie" si Blocului National al Revolutionarilor (BNR) in cadrul unei discutii cu Mircea Geoana Ulterior, acesta a afirmat ca revolutionarii sunt oportunisti, "problema acestora fiind legata in principal de certificatele de revolutionari". "Dar domnul Mircea Geoana nu a inteles, in discutia de la Palatul Parlamentului, ca solicitarea noastra nu are legatura cu persoana sa si de aceea i-am spus ca vom face, daca este cazul, legatura intre domnul Ion Iliescu si revolutionara Margareta Costea (nr - soacra lui Geoana), dar si intre unele fapte facute in timpul Revolutiei Romane de generalul Geoana, tatal sau. Nu este o amenintare, ci o avertizare, i-am spus inca o data sa il dea afara pe Ion Iliescu din PSD pentru ca a contribuit la reprimarea Revolutiei Romane si este cercetat penal", a spus Doru Maries. (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.