Viorel Hizo, antrenorul Pandurilor Tg. Jiu, a declarat ca este nemultumit de faptul ca medicul Valerian Darnu nu isi indeplineste atributiile, subliniind ca trebuie sa astepte ca jucatorii cu probleme medicale "sa se vindece de la natura". Nemultumir
Viorel Hizo, antrenorul Pandurilor Tg. Jiu, a declarat ca este nemultumit de faptul ca medicul Valerian Darnu nu isi indeplineste atributiile, subliniind ca trebuie sa astepte ca jucatorii cu probleme medicale "sa se vindece de la natura". Nemultumirile lui Hizo au fost provocate de faptul ca doi jucatori de la Pandurii, Marius Sava si Cornel Buta, sunt incerti pentru meciul cu FCM Bacau, din etapa a 19-a a Diviziei A, din cauza unor probleme medicale despre care antrenorul spune ca ar fi putut fi remediate daca medicul si-ar fi facut datoria. "N-am doctor la echipa, problema pe care am semnalat-o de cand am venit aici, dar nu s-a luat nici o masura. Buta trebuia sa aiba deja doua zile de tratament, iar Sava, la problema pe care o are, trebuia vindecat pana acum. Dar noi asteptam sa se vindece de la natura pentru ca medicul nu se ocupa de ei", a precizat Hizo. Sava nu a mai participat la nici un antrenament dupa meciul cu Dinamo, iar Buta a acuzat, incepand de luni, o contractura musculara la piciorul drept. In lipsa medicului Darnu, Hizo i-a trimis pe cei doi la Petrosani, pentru a fi supusi unor examene RMN. "Acesta trebuia facut imediat dupa accidentare, nu la zece zile dupa meciul cu Dinamo, deoarece Sava atunci s-a accidentat si trebuia sa se refaca pina acum", a precizat Hizo. Darnu este acuzat de dezinteres fata de problemele jucatorilor si de faptul ca nu participa la toate antrenamentele efectuate de Pandurii, sarcinile acestuia fiind de multe ori indeplinite de cei doi asistenti medicali si de masor. La fel s-a intamplat si in ultimele zile, cand Darnu nu a participat la nici una dintre sedintele de pregatire efectuate dupa revenirea echipei de la Iasi.
"Doctorul trebuie sa se ocupe de problemele de sanatate, de medicatia si alimentatia jucatorilor. La noi nu se ocupa de nici una. Medicul unei echipe de fotbal trebuie sa faca vizita medicala la o zi dupa fiecare joc, dar la Tg. Jiu nu s-a intamplat asta niciodata", a afirmat Hizo. In replica, doctorul Darnu se apara si spune ca a diagnosticat corect jucatorii si s-a ocupat de ei, dar nu poate fi prezent mereu la antrenamente, pentru ca el indeplinteste functia de medic al echipei in baza unei intelegeri cu conducerea clubului, fiind angajat al unei firme finantate de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.
La inceputul returului, Pandurii au dat un anunt pentru a angaja un medic specializat in medicina sportiva sau ortopedie, dar, in lipsa de candidati, a fost mentinut in functie Valerian Darnu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.