Un convoi militar mixt romano-canadian a fost, ieri, tinta unui atentat sinucigas in apropierea de Kandahar, in sudul Afganistanului. O masina plina cu explozibili condusa de un kamikaze si care viza convoiul militar a fost detonata in momentul in c
Un convoi militar mixt romano-canadian a fost, ieri, tinta unui atentat sinucigas in apropierea de Kandahar, in sudul Afganistanului. O masina plina cu explozibili condusa de un kamikaze si care viza convoiul militar a fost detonata in momentul in care vehiculele militare se aflau in dreptul camionului plin cu dinamita. Convoiul de reaprovizionare canadiano-roman se indrepta spre o baza din Gombad. Potrivit unor surse militare autorizate, nu s-au inregistrat pagube sau victime in randul militarilor romani, dar un militar canadian a fost ranit.
De asemenea, alti sase civili afgani au fost si ei raniti. Acestia se aflau intr-un taxi care trecea in acel moment prin zona si a fost afectat de suflul exploziei. In convoiul mixt romano-canadian se aflau 24 de militari romani imbarcati la bordul a trei transportoare amfibii blindate (TAB). Atentatul de ieri a avut loc in apropiere de zona unde un atac sinucigas a provocat, in luna ianuarie, moartea unui diplomat canadian.
In momentul de fata, in sudul Afganistanului se afla in misiune Batalionul 341 Infanterie <<Rechinii Albi>>. Batalionul romanesc participa la operatiunea ENDURING FREEDOM si actioneaza in cadrul Brigazii Multinationale AEGIS, comandata de generalul de brigada canadian David Frasier.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.