Deputatii PSD Titus Corlatean (foto) si Constantin Nita au prezentat, ieri, in calitate de initiatori, proiectul de lege privind separarea afacerilor de politica, ei cerand sprijinul reprezentantilor societatii civile, prezenti la dezbateri, pentru a
Deputatii PSD Titus Corlatean (foto) si Constantin Nita au prezentat, ieri, in calitate de initiatori, proiectul de lege privind separarea afacerilor de politica, ei cerand sprijinul reprezentantilor societatii civile, prezenti la dezbateri, pentru ameliorarea sau amendarea acestui proiect de lege. Proiectul a fost dat publicitatii la sediul Institutului Social Democrat, in cadrul unei dezbateri intre reprezentanti ai PSD si ai societatii civile, informeaza Mediafax. Prezenta la dezbateri, Alina Mungiu Pippidi, presedintele SAR, a propus realizarea unei intruniri mai ample a partidelor politice si a societatii civile, rolul de mediator urmand sa-l aiba chiar SAR. Ea a precizat ca va lansa o invitatie in acest sens in circa 10 zile. Proiectul de lege a fost aspru criticat de reprezentantii societatii civile, care au spus insa ca problema separarii afacerilor de politica este una reala si ca necesita o dezbatere publica. Presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa, Renate Weber, fost consilier prezidential, a aratat ca obiectivul acestui proiect de lege, asa cum a fost propus de PSD, este unul fals sau cel putin insuficient. Ea a opinat ca separarea afacerilor de politica nu poate fi un scop in sine si a pledat pentru realizarea unei politici publice care sa duca la acest rezultat. La randul sau, reprezentantul Institutului pentru Politici Publice (IPP), Adrian Moraru, a criticat faptul ca se propune desemnarea unui reprezentant in afaceri al demnitarilor. El a propus, in consecinta, schimbarea titlului actual al proiectului legislativ cu titlul: "Legea oficializarii interpusului". (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.